Илън Мъск обяви първата туристическа мисия до Луната и първия пътник (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 18 септември 2018 в 06:20 10949 0

Кредит SpaceX

Илън Мъск извърши следващата стъпка в стремежа си да направи космическото пространство достъпно за всички, обявявайки в понеделник вечерта първия турист, който неговата компания SpaceX ще изпрати на пътешествие около Луната.

По време на предварително обявения брифинг в седалището на SpaceX до Лос Анджелис Мъск представи първия лунен турист - Юсаку Маезава, японски милиардер предприемач, основал модната марка Zozo, съобщава Washington Post.

Маезава заяви, че ще покани 6 до 8 творци - скулптори, художници, архитекти и режисьори - от цял ​​свят, за да летят с него на едноседмично пътешествие през 2023 г., което според него ще доведе до произведение на изкуството, което "да вдъхнови мечтателя във всеки от нас".

Мъск не съобщи колко ще струва пътуването и нарече Маезава "смел" и "авантюрист".

"Опасно е, трябва да е ясно" - заяви Мъск. - "Това не е разходка в парка. Да се отварят нови хоризонти не е безопасна работа. ... Има някаква вероятност нещо да се обърка. ..".

"Само 24 човека са били на Луната в историята. Никой не е посетил след последната мисия Аполо през 1972 г.", заяви Мъск.

За полета ще се използва наскоро разработения проект на високата 120 метра ракета Big Falcon Rocket или BFR като първите полети в орбита се предвиждат след две до три години.

Неотдавнашно представяне на Big Falcon Rocket на SpaceX. (Elon Musk/SpaceX/Twitter)

Крайната цел на компанията е да използва BFR, за да колонизира Марс.

Business Insider ще съобщава на живо от седалището на SpaceX в Hawthorne, Калифорния, когато се срещаме с пътника и докато Муск разкрива защо пътуващият пътува.

Можете да изгледате цялото събитие на видеото долу или в YouTube. 


Ракетата BFR, която ще лети до Луната, е в процес на разработка и вероятно ни делят години от осъществяването на полета.

SpaceX, която е сключила договор с НАСА да изпраща нейните астронавти до Международната космическа станция, наскоро обяви, че трябва да отложи този първи полет до април.

Плановете да се изпратят туристи в полет около Луната също се забавя. Ако всичко бе ​​по график, SpaceX сега ще подготвя първия лунен полет, изпълнявайки обещанието си в началото на миналата година да пусне двама туристи "по-бързо и по-навътре в Слънчевата система, отколкото никой преди".

Въпреки закъсненията и съмненията Мъск и неговата компания SpaceX извършват подвиг след подвиг, които никой не мислеше за възможни, от първото успешно изстрелване до орбита преди десетилетие до началото на тази година, когато първият полет на ракетата Falcon Heavy изпрати една Tesla Roadster на пътешествие до Марс.

Визията на Мъск за междупланетното бъдеще на човечеството може да изглежда някъде между мечтите и фантасмагориите, но най-малкото той продължава да вдъхновява едно ново поколение ентусиасти като това от епохата на Аполо през 60-те години.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !