НАСА: Не, няма деца роби на Марс (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 02 юли 2017 в 22:07 10560 1

The Alex Jones Channel / YouTube

След като телевизионният водещ Алекс Джоунс отправи обвинения към НАСА, че на Марс има тайна база на САЩ, където са изпратени отвлечени деца, американската космическа агенция, която наскоро навърши 100 години, бе принудена отново да се занимава с опровержения на поредния любител на конспиративни теории.

НАСА може да не е съвършена, но с нея са свързани най-смелите мечти на човечеството, например да се изпратят астронавти до Марс.

Вместо това, те са постоянно атакувани от всякакъв вид несериозни и понякога идиотски твърдения - че Земята най-вероятно не е плоска и снимките й от космоса не са фалшифицирани, че за лековитите лепенки на Гуинет Полтроу по 120$ парчето не са използвани технологии на НАСА и че хакерската група Anonymous не е открила заговор да се скрие съществуването на извънземни от нас простосмъртните.

А сега й се налага да отрече, че не е изпращала деца роби на други планети под натиска на доста скандалния десен телевизионен водещ на име Алекс Джоунс (Alex Jones).

Джоунс наскоро показа Робърт Стийл (Robert Steele) - бивш офицер на ЦРУ и разпространител на някои наистина луди теории на конспирацията. Започвайки разговора за сексуални отклонения и окултното, двамата неочаквано започват да говорят, че деца тайно са отвличани и изпращани на мисии на Марс.

"Ние действително вярваме, че има колония на Марс, която е населена с деца, които са отвлечени и изпратени в космоса през последните 20 години", говори Стийл и изглежда не се шегува.

"Така че, след като стигнат до Марс те нямат друга алтернатива, освен да бъдат роби на колонията на Марс".

Джоунс кима в съгласие. Предаването завършва с думите на Джоунс: "Ами аз не знам за бази на Марс, но знам, че са създали много, хиляди различни видове химери, чужди форми на живот на Земята".

От НАСА нямаше как да не коментират и изпратиха своей представител официално да отрече твърденията по възможно най-небрежен начин.

"Все още няма хора на Марс. Има активни марсоходи на Марс. Имаше слух миналата седмица, но там не сме били" - заяви Гай Уебстър (Guy Webster), говорител за изследванията на НАСА за Марс пред The Daily Beast. "Но няма никакви хора."

Президентът слуша предаванията на Алекс Джоунс от време на време, между другото. 

Всъщност, желанието да се "очовечат" явленията, които не разбираме, да обясним всичко необяснимо с дейността на извънземни, е извън научния метод. Но е обект на науката психология, която тълкува това поведение с това, че човешкият мозък е склонен да търси нещо познато в непонятното, дори и за сметка на изкривяване на възприеманата реалност.Феноменът се нарича парейдолия - психологическо явление, при което умът ни вижда познати модели там, където не съществуват. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

03.07 2017 в 08:57

Постепенно бюджетът за PR ще расте заради такива маймуни и накрая няма да се върши никаква смислена работа.