НАСА получава голяма финансова инжекция през 2016

Наука OFFNews Последна промяна на 19 декември 2015 в 17:07 2553 0

НАСА получи голяма финансова инжекция в размер на 19,3 милиарда долара за своя бюджет, след като и двете камари на Конгреса на САЩ одобриха бюджета за 2016 година от 1,1 трилиона долара, съобщава Universe Today.

Бюджетът е по-голям с 800 милиона долара от този, който предложи администрацията на Обама за фискалната 2016 година. Освен това е с 1,2 милиарда по-голям от бюджета на НАСА за 2015 година.

Ентусиастите по космонавтика по света би трябвало да се радват на тези много положителни новини за НАСА - по-големият бюджет означава, че агенцията ще може да продължи със своите основни задачи като полети на хора в космоса, изследване на роботиката, както и научни и технологични изследвания и разработки на нови космически програми.

С помощта на новия бюджет теоретично всички програми на НАСА ще се възползват от пълно или увеличено финансиране.

Според директора Чарлс Болдън изпращането на човек на Марс до 2030 година ще е цел на цялата агенция. Корабът Orion и тежката ракета SLS са другите печеливши от новия бюджет. Те се разработват, за да подпомогнат "Пътешествието до Марс". SLS ще получи 2 милиарда долара през фискалната 2016 година, което представлява увеличение на финансирането с 50%.

Друг важен проект за НАСА е "Commercial Crew Program; CCP), който цели създаването на "космически таксита", които да транспортират космонавтите до ниските слоеве на атмосферата и до Международната космическа станция.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !