Нийл деГрас Тайсън: Мъск е "най-доброто нещо, което сме имали след Томас Едисон" (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 17 септември 2018 в 00:00 6117 0

Сцрийншот от видеото на интервюто за TMZ.

Известният астрофизик и популяризатор на науката Нийл деГрас Тайсън (Neil deGrasse Tyson) защити изпълнителния директор на Tesla Илън Мъск в интервю за TMZ като го нарича "най-доброто нещо, което сме имали след Томас Едисон", съобщава Business Insider.

Тайсън защитава поведението на Мъск в интервю миналата седмица с Джо Роган, по време на което Мъск е заснет да пуши марихуана. Трябва да се отбележи, че употребата на марихуана за развлечение е законна в Калифорния, където е заснето интервюто.

"Не може ли да го оставят на мира? Нека човекът се напуши, щом иска да го направи", заяви Тайсън.

Преди интервюто си с Роган Мъск заяви за The New York Times през август, че марихуаната пречи на работоспособността му.

Тайсън обръща внимание и на това, че Мъск проучва възможността да превърне Tesla в частна компания, като заяви, че Мъск трябва да бъде отговорен пред обществеността, тъй като акциите на Tesla се търгуват на борсата.

"Трябва да се подчини на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC), но ако не иска да се подчинява на SEC, тогава трябва да направи частна компанията, тогава може да прави каквото си иска", коментира Тайсън.

Мъск предизвика спорове през август за твърденията си в туит, че иска да си върне Tesla и да я направи частна, което постави под въпрос сигурността на финансирането й.

Fox Business и New York Times съобщиха, че Комисията по ценните книжа и борсите е изпратила призовка до Tesla относно плановете компанията да стане частна и изявленията на Мъск за този процес. Той в крайна сметка обяви, че Tesla ще остане публично дружество.

Тайсън по-късно заяви, че е фен на Мъск и че той е сред най-иновативните хора, които работят днес.

"Бройте ме в отбора на Илън", отбеляза Тайсън. "Той е най-доброто, което имаме. Най-доброто след Томас Едисон".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !