Предаването по Facebook от космоса бе фалшиво (стрийм)

Наука ОFFNews Последна промяна на 27 октомври 2016 в 09:00 10397 0

Говорител на НАСА отрече пред Mashable, че вчера, 26 октомври, се е провеждала космическа разходка извън Международната космическа станция.

Видео във Facebook, което твърди, че показва на живо емисия на Международната космическа станция (МКС), стана бързо популярно в социалните медии, въпреки някои съмнения относно неговата автентичност.

Предполагамите кадри "на живо" бяха публикувани от няколко медии и страници, включително UNILAD, Viral USA and INTERESTINATE, както и хиляди потребители, събирайки огромен брой лайкове и коментари.

Видеото на Facebook страницата Viral USA събра до вечерта повече от 2.5 милиона харесвания, над 500 хиляди споделяния и над 900 хиляди коментара и бе видяно от 26 милиона души.

Но Facebook страницата и на официалния сайт на НАСА не се споменава за предаване на живо от МКС на Facebook.

НАСА обявява всеки път, когато се очаква да се проведе космическа разходка на станцията и няма нищо графиците за вчера за космическа разходка. А това е сигурен намек, че космическата разходка е фейк.

По-рано през май, а Facebook живо между основателя на компанията Марк Цукерберг и трима астронавти, живеещи и работещи на борда на МКС беше обявено с прессъобщение и кадрите може да се види на живо на Facebook страницата на НАСА .

Facebook страницата UNILAD "на живо" показва странно съвпадащи с подобни на такива от 2013 г. , показващи Експедиция 38 до МКС с руските космонавти Олег Котов и Сергей Рязански.

Двамата руски космонавти могат да се видят на "актуалните" кадри от вчера с олимпийския факел за зимни игри в Сочи:



Или тези две:



Ако ви интересува какво се случва на живо на космическата станция, може да наблюдавате този стрийм от камера от външната част на станцията с прекрасни гледки към Земята от космоса.

Наука ОFFNews съобщи, че товарният кораб на компанията Orbital АТК, който носи 2300 кг храна, консумативи и оборудване за научни изследвания, се скачи с космическата станция в неделя, 23 октомври.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !