Роса по следите на Великото американско пълно слънчево затъмнение

НаукаOFFNews Последна промяна на 16 ноември 2017 в 13:43 2174 0

Защо пълното слънчево затъмнение в САЩ тази година бе наречено "Велико"?  С какво са ценни затъмненията за науката?

На тези и други въпроси че ви отговори един наш млад астрофизик, който видя това събитие наживо - харизматичната и очарователна Роса Виктория Муньос Димитрова в салона на Читалище.то, София, ул. Лом 1, на 21 ноември от 19:00.

Точно три месеца след Слънчевото затъмнение, преминало през по-голяма част от територията на САЩ, ще се върнем отново към астрономическото събитие на годината с разказ за всички, които нямаха късмета да се насладят на живо на завладяващата гледка.

На 21 август 2017 година сянката на Луната прекоси САЩ, движейки се със скорост от 1.002 км/с, с ширина от над 100 километра и преминавайки през 14 щата, което направи това слънчево затъмнение едно от най-наблюдаваните астрономически събития в човешката история.

Наш екип от астрономи се завърна с успешни наблюдения, много научни данни и куп емоции и впечатления, готови да бъдат споделени с вас. Сред тях бе и Роса Виктория Димитрова - астрофизик, докторант към Институт по астрономия в Национална астрономическа обсерватория Рожен, БАН.

Тя ще ни гостува, за да ни направи съпричастни към вълнуващото преживяване, което с основание се превърна в едно от значимите събития за 2017 г.

Вход за събитието - 4 лева, заплаща се на място.

Желателно е да заявите предварително присъствието си на този линк, за да ни помогнете за по-добра организация. : https://www.eventbrite.com/e/39612240277

За подробности следете фейсбук страницата на събитието.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !