Роскосмос: няма проблеми с космическия кораб "Союз TMA-17M"

Наука ОFFNews Последна промяна на 21 юли 2015 в 23:15 2328 0

Кредит Михаил Джапаридзе/ТАСС

Роскосмос опроверга информацията, че има проблеми в апаратурата на "Союз TMA-17M" и слуховете за отлагане на старта до Международната космическа станция (МКС), съобщава ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на агенцията.

"Днес в Центъра за управление на полетите в Байконур и се извършваха определените по план дейности, които не са били завършени през първия пусков ден. Няма никакви проблеми с ракетата или космическия кораб. Заплануваното време за старт на ракетата "Союз-ФГ" с пилотирания космически кораб "Союз TMA-17M" не се променя", - съобщиха от Роскосмос.

По-рано агенция "Интерфакс" съобщи, че по време на предстартовата подготовка на кораба "Союз TMA-17M" в апаратурата се е появил проблем, отстраняването на който може да отнеме няколко часа и да доведе до промяна на насроченото за 23 юли изстрелване на кораба с 45-тия екипаж за МКС.

Той се състои от руснака Олег Кононенко, американеца Чел Линдгрен и японеца Кимия Юи. В момента на космичската станция са Генадий Падалка, Михаил Корниенко и Скот Кели.

Космическите кораби "Союз" в момента са единствените, които транспортират екипажите на МКС.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !