Таймлпас видео: Falcon Heavy се издига вертикално на площадката, от която излиташе Apollo

НаукаOFFNews Последна промяна на 31 декември 2017 в 10:41 4088 0

Кредит NASASpaceFlight.com

Компанията SpaceX започна да подготвя свръхтежката Falcon Heavy за старт. Очевидци публикуваха снимки на ракетата, инсталирана на стартовата площадка. Публикувано е и видео на Falcon Heavy във вертикално положение.

Стартът на Falcon Heavy ще се състои на 18 януари.

Falcon Heavy се издига на площадката LC-39A в космическия център Джон Кенеди, където на 9 ноември 1967 г. стартира първата свръхтежка ракета Saturn 5 с кораба Apollo.

Тази ракета е част от плана на Мъск да изпрати хора до Марс. Товара на ракетата ще включва собствената му кола Tesla Roadster. Тя ще се носи в орбита на Марс, а ще звучи песента на Дейвид Бауи Space Oddity.

"Тя ще остане в космоса в продължение на милиарди години, ако не се взриви при старта", коментира Мъск.

Планът не е толкова странен или шантав, колкото звучи. Първото изстрелване на Falcon Heavy ще бъде тестов полет и SpaceX е известен с нестандартните си товари за първите пътувания на своите кораби. Освен това Мъск отново подчерта няколко пъти - включително и в Twitter - че има голяма вероятност свръхтежката ракета просто да експлодира някъде по пътя, отчасти защото прецизното калибриране на двигателите е трудно да се направи преди теста "на живо".

По-рано Илън Мъск заяви, че първият старт на ракетата е много вероятно да е неуспешен.

А това е симулация на старта на свръхтежката Falcon Heavy.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !