В 100 000 галактики няма следи от напреднали извънземни цивилизации

Наука ОFFNews Последна промяна на 14 април 2015 в 18:53 3917 0

Цветно изображение на инфрачервеното излъчване на мъглявина в близката околност на звездата 48 Везни. Тази мъглявина е била открита в хода на това проучване с помощта на космическия телескоп WISE на НАСА. Мъглявината е невидима за повечето видове светлина, включително и видимата. Изображение: Roger Griffth (Penn State) / IPAC (NASA / JPL-Caltech)

След изследване на 100 000 галактики за признаци на напреднали извънземни зивилизации, екип от учени, използващи наблюдения на орбиталната обсерватория на НАСА WISE не е открила доказателства за такива, съобщава сайтът phys.org.

"Идеята на нашето изследване е, че ако една галактика е колонизирана от напреднала, пътуваща в космоса цивилизация, енергията, произведена от технологиите, които тази цивилизация използва, ще се открие в диапазона на средните инфрачервени дължини на вълните - точно радиацията, за която сателитът WISE е настроен да открива за други астрономически цели ", казва Джейсън Т. Райт (Jason T. Wright), професор по астрономия и астрофизика в Центъра за екзопланети и обитаеми светове в Университета на Пенсилвания, който е инициатор на проучването.

Първите резултати на изследователския екип ще бъдат публикувани в Astrophysical Journal, в броя от 15 април, 2015 г. Също така сред откритията на екипа са някои загадъчни нови явления в нашата галактика Млечен път.

Роджър Грифит (Roger Griffith), изследовател от Университета на Пенсилвания и водещ автор на доклада, е претърсил почти целия каталог на сателита WISE - близо 100 милиона записи - за обекти с излъчвания, съответстващи на средата на инфрачервената радиация. Категоризирал е около 100 000 от най-обещаващите галактики. Райт съобщава, "Открихме около 50 галактики, които имат необичайно високи нива на средата на инфрачервеното излъчване. Нашите проучвания на тези галактики могат да разкрият дали произходът на техните радиационни резултати са естествени астрономически процеси или може би - признак за наличието на високоразвита цивилизация."

Но дори и без откриване на каквито и да било видими извънземни галактики, работата на екипа е ценна и дава интересни нови научни резултати.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !