Вижте как празнуват Хелоуин на космическата станция

Астронавтът Скот Кели разпространи зловещо видео в състояние на безтегловност

Александър Александров Последна промяна на 03 ноември 2015 в 10:05 2106 0

Кредит личен Twitter акаунт на Кели

Ако у нас на дневен ред са споровете дали е добре да се празнува Хелоуин, или не, то по всичко личи, че екипажът на Международната космическа станция (МКС) е над тези неща. Американският астронавт Скот Кели се възползва от възможността да разпространи зловещо видео в хорър стил, което освен това е заснето в състояние на безтегловност.

На 30 октомври Кели пише в своя Twitter акаунт: „Честит Хелоуин от космическата станция! Пожелавам ви страхотен уикенд и бъдете в безопасност там долу.“, заедно с хаштага #YearInSpace.

Към постинга има и прикачен видеоклип, на който астронавтът почти прелита, маскиран като герой от филма на ужасите „Хелоуин“. Видеото е в стилистиката на популярни космически хорър филми като „Хоризонт на събитията“ или „Пришълец“.

Припомняме, че Скот Кели вече прекара седем месеца в на Международната космическа станция, на която в момента той е командир. През миналия месец пък той постави и нов рекорд за абсолютния брой дни, прекарани в космоса от американски астронавт – общо 382. Очаква се Кели да прекара една година на станция, в рамките на настоящата си мисия, заедно с руснака Михаил Корниенко. Целта е двамата да генерират важна научна информация за бъдещите човешки мисии в далечния космос.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !