16 факта за бебетата, които може да ви изненадат

Наука ОFFNews Последна промяна на 01 май 2015 в 00:13 43835 0

Бебетата са много сладки. Това го знаете. Но знаете ли, че бебетата ядат космите си, не си затварят очите, когато спят, а всяко бебе се ражда с вродена способност да плува, която бързо изчезва. За последното може вече да сте чували.

За всички настоящи и бъдещи родители - няколко не толкова известни факти за бебетата.

1. Те помирисват майка си веднага

Бебетата се научават да разпознават миризмата на майка си почти веднага, а я разпознават визуално няколко седмици по-късно.

2. Те не плачат - те просто крещят

Бебетата всъщност не могат да плачат, защото не могат да произвеждат сълзи. Чак след третата седмица от живота им, а понякога и по-късно, те действително започват да произвеждат сълзи. Дотогава те просто крещят.

3. Бебетата имат свръхчовешка сила

Бебетата са супер силни в сравнение с малкия си размер. Хватката на новородено бебе е толкова силна, че цялото му тяло може да увисне във въздуха, т.е. бебетата могат лесно да повдигнат товар, равен на собственото им тегло.

4. На всички бебета им растат мустаци в утробата. И те ги ядат.

Не е шега. Когато плодът е около четири месеца, той развива мустаци, които се разпространяват по цялата му тяло. Този процес отнема около месец. Тази космато палто се нарича лануго, пада преди раждането и се изяжда от бебето. След това се смила и се превръща в част от първото "ако" на бебето (мекониум).

5. Бебетата понякога спят с отворени очи

Когато бебетата заспиват, те много често оставят очите си отворени. Очите им дори може да се търкалят около орбитите си. Това е страховито.

6. Главата надясно

Новородените бебета са по-склонни да обърнат главата си надясно, отколкото наляво.

7. Защо въртим главата за "не"

Някои учени предполагат, че клатенето на глава, за да се каже "не" идва от факта, че бебетата извръщат главите си далече от храна, когато им е пълна устата.

8. Те имат близо 100 кости повече от нас

Те също имат 300 кости. При растежа им, костите се сливат и като възрастни ще имат само 206. 

9. Бебетата могат да дишат и преглъщат по едно и също време

Бебетата могат да поглъщат и дишат едновременно, докато те са на около седем месеца. Това е нещо, което ние, възрастните не можем.

10. Бебетата не разполагат с кости на коленете

Бебетата имат само хрущялна структура, която образува нещо подобно на капачката на коляното. Истинска капачка на коляното не се развива, докато детето не стане поне на 3-5 години. Други части от скелетната им система се развиват по подобен начин.

11. Бебетата имат вкусови рецептори на небцето и стените на  устата си

Бебетата имат 10 000 вкусови рецептор, много повече, отколкото възрастните. Това означава, че са много чувствителни към различни храни. Тази способност избледнява с възрастта, вкусовите рецептори започват да изчезват от страните на устата и небцето, като остават предимно на езика. Когато пораснат, вкуса им ще стане още по-малко чувствителен, така че ще могат да ядат храни, които сте смятали, че са по-пикантни за дете.

12. Всички бебета - момичета и момчета имат период, когато от гърдите им се отделя млекоподобен секрет

Когато бебетата са в утробата, те абсорбират хормони от майка си, така че след като се раждат, трябва да се справят с този естроген. Така че всички бебета отделят малко млекоподобен секрет. Понякога излиза от зърната на гърдите им и кръв. Ужасяващо, но е истина.

13. Очите бебета са 75% техния размер за възрастни

Да, очите са им огромни - точно като на сладките герои от анимационните филми "манга".

14.  Бебетата момчета получават ерекция ... когато са вътре в утробата и когато се раждат

Момчетата получават ерекция, докато са в утробата и много често имат такава, когато се родят.

15. Бебетата предпочитат женски гласове

Ние реагираме на това подсъзнателно. Затова често хората да им говорят с пискливи гласове. Това явление се нарича "Motherese". Бебетата контролират всеки наш ход.



16. Бебетата забравят първите три години от живота.

Бебетата забравят по-голямата част от първите три години от живота си. Невролозите наричат ​​това "детска (инфантилна) амнезия" и имат няколко теории за това, защо това се случва, но всички можем да се съгласим, че независимо от това , защо това се случва, резултатът е, че всички ние възрастните сме в блажено неведение за тези странни неща, които сме правили, когато сме се появили на този свят.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !