Съдържащите се в яйчния жълтък вещества предотвратяват загубата на зрение в напреднала възраст.
Американски диетолози настоятелно препоръчват да не се изключват яйцата от храненето, пише списанието ToYourHealth.
Въпреки че медицинската общност изразява противоположни версии за ползата от яйцата, независимо от това е необходимо да се ядат яйца.
Според последните проучвания, достатъчно е човек да яде по едно яйце на ден. Това е особено полезно за предотвратяване на намаляването на остротата на зрението.
Както отбелязват учените, в яйчния жълтък има не само омега-3 мастни киселини и витамини E, B12, но и лутеин и зеаксантин - вещества, които пречат на загубата на зрение, свързана с възрастта.
Яйчният белтък няма този разнообразен състав, но поради ниската си калории (16 ккал) би могъл да се използва в диетите.
Пациенти с диабет или висок холестерол могат да се хранят 3-4 яйца на седмица.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари