05 юни 2020
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Акселераторът за бизнес идеи за климата отваря врати в София

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 21 септември 2016 в 16:1231551

Наскоро български екип се пребори да открие Регионален център за иновации за климатичните промени към Европейския институт по технологии (EIT).

Кандидатурата ни бе предпочетена сред 50 други от цяла Европа благодарение на силната подкрепа на водещи български академични, бизнес, образователни, административни и предприемачески организации.

По тази линия предстои да домакинстваме на редица иновативни и амбициозни инициативи за насърчаване на предприемачеството, международни академии и курсове за студенти и млади професионалисти в областта на чистите технологии, проекти с бизнеса и общините за ниско въглеродна икономика.

Стартираме с Акселератор за предприемачество в сферата на чистите технологии

Клийнтех България (Cleantech Bulgaria) и Клаймът КИК (Climate-KIC) канят всички иноватори, с бизнес идеи за справяне с изменението на климата, да се включат в програмата “Start-up Accelerator”, която стартира през октомври 2016г. в гр. София.

Клаймът КИК Акселератор е най-мащабната европейска предприемаческа инициатива, насочена към подпомагане развитието на стартиращи компании (early stage start-ups) с фокус чисти технологии и решения за справяне с климатичните промени. Програмата предлага интензивна тримесечна програма за българските предприемачи, по време на която да придобиват ключови умения за развиване и валидиране на бизнес идеята си, презентиране и водене на преговори с потенциални инвеститори и клиенти. Акселераторът подпомага стартиращите компании да развият своя бизнес на международно ниво чрез подкрепа до 15 000 евро, менторство и достъп до топ-европейска експертиза и възможности за подкрепа за следващо етапи (later stage) на развитие.

Кандидатствайте ако:

- имате стартираща фирми в ранен стадий на развитие (до 3 години към момента на подаване на документи за участие), опериращи в сферата на чистите технологии;
- сте иноватор с пазарна идея, в ранен стадий на развитие (без регистрирали фирма, но желаете да се развивате като предприемачи).
- имате революционна идея, свързана с нови технологии и със значителен благоприятен ефект върху климата в някоя от следните области: урбанизъм и преход към интелигентни градове, устойчиви производствени системи, води и използване на земята, финансови инструменти, свързани с климата; енергии и енергийна ефективност и нови бизнес модели;
- мотивирани сте да постигнете глобален успех;
- решени сте да посветите време да участвате във всички тренинги и дейности на акселераторската програма;
- Имате добро ниво на английски език (поне на ниво B2).

За повече информация, правила и начин на кандидатстване към програмата: www.climate-kic.org/ris/accelerator


Препоръчани материали
popleta
Рейтинг : -772
21.09 2016 в 20:49 1
+ 0
- 1
Просто още един начин за кражба на пари.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.