25 септември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Как космическите двигатели ще ни помогат да преодолеем границата между човешкото любопитство и безкрайната Вселена?

На 15 октомври пред публиката на Ratio Стоил Иванов ще разкаже какво е необходимо на вселенския изследовател, за да покори Космоса

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 15 октомври 2019 в 11:30 27010

Първият изкуствен спътник излиза в орбита още през 1957 г., но въпреки натрупания опит, човечеството все още не е успяло да покори Космоса. Разковничето по пътя към тази цел са всъщност космическите двигатели.

Събитието “Ratio представя: Космически двигатели” цели да отговори на важните въпроси относно придвижването в Космоса - като как рабоят ракетните двигатели и на колко време път от Земята е най-близката звезда, Проксима Кентавър. За устройството на ракетните и плазмените двигатели, за последните новини от технологичния спектър и за концептуалните двигатели на бъдещето ще говори Стоил Иванов.

Инженер-физик Стоил Иванов притежава бакалавърска степен по инженерна физика към СУ “Свети Климент Охридски”, а през 2017 се дипломира като магистър по аерокосмическо инженерство и комуникации. Темата на неговата специализация е „Стабилизация и анализ на поведението на съзвездие от малки сателити“.

От 2018 насам Стоил Иванов е докторант в катедрата за радиофизика и електротехника към Физическия факултет на СУ. Съосновава сдружението „Инициатива САТ-1“ (sat-1.com), което си е поставило за цел да подпомага развитието на аерокосмическия сектор в България чрез разработването на проекти и разпространяването на информация сред младите учени.

Ratio представя: Космически двигатели” ще се проведе на 15.10. в City Stage (в подлеза на НДК). Входът е свободен, а вратите отварят в 19:00. Събитието е част от инициативата на Ratio “Месец на Космоса”. През октомври се организират 9 събития, които целят запознаване на обществото с постиженията на учени и инженери за опознаване и овладяване на Космоса. Повече информация на www.ratio.bg.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.