Кошмари от дълбините - находките на един руски рибар (22 снимки)

НаукаOFFNews Последна промяна на 22 декември 2017 в 12:40 21190 0

Загадъчните екосистеми на океанските дълбини са проучени по-малко от 0,05%. 

Тук обитават същества, сякаш извадени от нечий кошмар, някои от които ни показа руският рибар Роман Федорцов миналата година

Днес той представи още същества от ужасяващата си колекция.

Извънземните риби

Тези невероятни същества живеят в "Зоната на здрача" на океана, пише  Science Alert.

Това е областта между 200 до 1000 м под повърхността, наречена мезопелагична зона.

Роман Федорцов работи на рибарски кораб в Баренцово море и живее в Мурманск, Русия, но това, което е уловил, е като от друга планета или сякаш адът се е отворил и пуснал свободно да бродят демони в земните морета.

Сред многото същества извадени от дълбините е мантиевата акула - неуловима, подобна на змиорка акула с редици от ужасяващи зъби. Тя често се нарича жива "реликва" поради своите примитивни черти.

Рибарят също така публикува и снимка на странната риба-вълк.

На снимката е брадат морски дявол, която е една от най-рядко вижданите риби в света.

В резултат на "бързото изваждане от дълбините" се е получило това странно изпъкване на очите на рибата. Странното създание озадачава рибаря и никой от Twitter не е успял да го идентифицира.

На снимката е една от странните находки. Федорцов я определя като Lactoria cornuta, разпознаваем с дългите си рога, които се подават от главата му.

Тази риба не е била идентифицирана от Федорцов, но някои потребители на Twitter предполагат, че това е морски дявол. Необичайната месести издатина, идващи от главата на рибата действа като примамка за плячката.

Още една кошмарна акула.

"Надявам се, че не сте яли скоро", туитва Федорцов заедно със снимката това страшно същество, което също не е успял да идентифицира.

Тези изображения ни дават възможност да оценим и научим повече за живота на Земята. Те впечатляват с усещането на  многообразието на живота, който се крие в дълбините на океана. Затова дано изследователите получат финансиране, за да стигнат до там и да ги изучават.

А ако ви стиска - ето още от кошмарната колекция на Федорцов.

И накрая - една мила усмивка - Весели празници!

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !