Младежка научна сесия за ученици и студенти на тема: „Физика, околна среда и климатични промени“

Пенка Лазарова Последна промяна на 04 февруари 2022 в 07:37 4558 0

Кредит: Wikimedia Commons

Младежката научна сесия за ученици и студенти на тема: „Физика, околна среда и климатични промени“ ще се проведе на 3 юни 2022 г. по време на 50-ата Юбилейна национална конференция по въпросите на обучението по физика на тема: „Климатичните промени и образованието по физика“ от 2 до 5 юни 2022 г. в град Варна.

Младежката сесия ще се проведе в хибриден вариант – според желанието и възможностите на участниците:

присъствено – в зала в град Варна при спазване но противоепидемичните мерки;
в онлайн режим – чрез платформа, информация за която ще бъде изпратена допълнително и ще бъде качена на интернет страницата на конференцията: http://upb.phys.uni-sofia.bg/conference/NK/50NK.html.

Участниците в сесията могат да представят компютърни презентации, интернет страници, идеи за компютърна анимация, разработки на демонстрации с разработени теми по избор по темата на Младежката сесия, включително физични явления в атмосферата, елементи на климата, физични методи и апаратури за изследване на климатичните промени, причини за климатичните промени, последици от тях и влиянието им върху околната среда и др. Също така може да се представи дейността на български учени и постиженията им в изследването на климатичните промени и опазването на околната среда. В разработките да се посочват източниците на използваната информация (книги, сайтове, публикации и т.н.).

Младежката научна сесия се провежда традиционно със съдействието на фондация „Еврика“.

Одобрени от журито проекти ще бъдат представени във вид на изготвени от участниците видеоклипове в Европейската нощ на учените 2022, а авторите на проектите и научните ръководители ще получат грамоти за участието си.

Всички училища, които имат участници с проекти в Младежката научна сесия, ще получат безплатен абонамент за сп. „Светът на физиката“ за 2022 г., а участниците в Младежката научна сесия и техните ръководители – сертификати за участие. Училища, от които има отличени проекти с І, ІІ и ІІІ награда, ще получат плакети, а авторите на отличените проекти с І, ІІ, ІІІ и поощрителни награди – грамоти.

Заявките за участие в Младежката научна сесия се подават чрез попълване на регистрационна форма: https://forms.gle/L9X38ymDmeCr8jGW8.

Краен срок за получаване на заявките – 30.05.2022 г.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !