Ново вълнуващо откритие за египетския некропол Сакара ще бъде обявено през 2021 г.

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 15 декември 2020 в 03:51 4956 0

Кредит Ministry of Tourism and Antiquities وزارة السياحة والآثار Facebook page

На 14 декември д-р Халед ел-Енани (Khaled El Enany), министър на туризма и антиките на Египет, придружен от д-р Захи Хауас (Zahi Hawass), бивш министър на антиките, и д-р Мостафа Уазири (Mostafa Waziry), главен секретар на Върховния съвет на антиките на Египет, посети разкопките на археологически мисия, работеща до пирамидата на цар Тети (Отоес) в археологически обект Сакара.

Мисията се ръководи от д-р Захи Хауас. Именно тези разкопки доведоха до откриването на погребални шахти с ковчези и огромни археологически находки от Новото царство през изминалата година.

Кредит: Ministry of Tourism and Antiquities وزارة السياحة والآثار Facebook Page

Д-р Захи Хауас потвърди, че новото откритие, което ще бъде обявено в началото на следващата година, ще хвърли светлина върху неизвестна част от историята на некропола Сакара. Той добави, че находката ще разкрие и тайните на гробниците от 18-та и 19-та династия в Сакара.

Кредит: Ministry of Tourism and Antiquities وزارة السياحة والآثار Facebook Page

Д-р Халед ел-Енани слезе в една от гробните шахти заедно с д-р Захи Хауас и д-р Мостафа Уазири, за да види откритието. Министърът също така благодари на д-р Захи Хауас и неговия екип за усилията, като изрази гордостта си от уникалната египетска цивилизация и че всички тези удивителни находки са били сътворени от египтяни.

Източник: Ministry of Tourism and Antiquities وزارة السياحة والآثار Facebook Page

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !