06 декември 2021
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

От теореми до серуми, от криптология до космология и... Семейство Симпсън

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 21 април 2018 в 21:22 20930
Simon Singh

Броени дни остават до началото на осмият Софийски фестивал на науката. Поредният празник на науката ще се проведе от 10 до 13 май 2018 г. (от четвъртък до неделя) в София Тех Парк, бул. Цариградско шосе 111, в сграда “Джон Атанасов”.

"След първите седем години, за които казват, че са най-важните, осмицата ще ни омагьоса със символа на безкрайността. Нека се опитаме да надникнем в света на безкрайните възможности, които ни дава съвременната наука!" - пише в сайта на организатора, Британския съвет.

Представяме ви един от акцентите в програмата.

12 май 2018, събота, 19:00 до 20:00, зала Мтел Арена, вход с билети

От теореми до серуми, от криптология до космология и... Семейство Симпсън

Един от най-известните в света автори на научна литература Саймън Сингх ви кани на специално пътуване в света на бестселърите, които е написал през последните две десетилетия.

“Последната теорема на Ферма” (Fermat’s Last Theorem) изследва една от най-известните математически задачи на хилядолетието, “Книгата на шифрите” (Code Book) разкрива тайните на криптографията, “Големият взрив” (Big Bang) търси произхода на Вселената, “Лечение или номер?” (Trick or treatment?) поставя някои доста трудни въпроси пред алтернативната медицина, а последната му книга “Семейство Симпсън и техните математически тайни” (The Simpsons and Their Mathematical Secrets) влиза в света на една от най-популярните телевизионни шоу програми.

След като завършва докторантурата си по Физика на елементарните частици, Саймън Сингх работи в BBC като автор и продуцент на някои от най-успешните научни програми като “Tomorrow’s World” и “Horizon”. Бил е също водещ на предавания по Radio 4, BBC 4 и Channel 4.

На английски език с превод на български. В партньорство с Ratio.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Какво е социална екология?
03 декември 2021 в 12:45
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.