30 януари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Пациентите с Омикрон в Южна Африка засега не прекарват тежко заболяването

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 29 ноември 2021 в 00:01 93462
Поход срещу ксенофобията на улица Jeppe, Йоханесбург. Кредит: Wikimedia Commons

Болки в тялото, силна умора - това са известните засега леки симптоми на хора, заразени с южноафриканския вариант Омикрон. Случаите на новия вирусен мутант се увеличават и в Европа.

Първите съобщения за хода на заболяването с новооткрития вариант на коронавирус B.1.1.529 идват от Южна Африка. Според местната медицинска асоциация (SAMA) хората, заразени с мутантния Омикрон, все пак не са били сериозно болни.

Председателката на Южноафриканската медицинска асоциация Анжелик Кутзи (Angelique Coetzee) заяви пред ВВС News, че установените досега случаи в нейната страна не са сериозни. „Засега това е буря в чаша вода“, смята тя.

Но проучванията върху този вариант са все още в много ранен етап. В страната само около 24 % от хората са напълно ваксинирани. (В България те са 25%).

Повечето от пациентите се оплакват от болки тяло и умора, понякога в екстремни форми, според Кутзи. Но без необходимост хоспитализация.

Тя съобщава, че тези симптоми се наблюдават при по-младото поколение.

Но е възможно новият вариант да удари много по-тежко по-възрастните хора, както и тези, които имат диабет или сърдечни заболявания, отбелязва Кутзи пред Telegraph. В Южна Африка само около шест процента от населението е на възраст над 65 години.

Източник: 

Omikron-Patienten in Südafrika bislang nicht in Lebensgefahr, Der Spiegel


yoghurt
Рейтинг : 11401
29.11 2021 в 18:50 2
+ 0
- 0
( *развием еволюционно кихането )
yoghurt
Рейтинг : 11401
29.11 2021 в 18:49 1
+ 0
- 0
Само напомням, какво са казали редовите лекари у нас, в това число и моята лична. Че всяка епидемия исторически протича по сходен начин - опасен вирус със ограничена вирулентност в началото, към безопасен вирус със по-голяма вирулентност в края на епидемията. Това не дава гаранции, разбира се. Но имунната система на човечеството и механизмите й са тези. Защо иначе ще рязвием кихане, което практически създава заразен облак около болния, ако не беше част от нещо по-голямо, което нашите европейски схоластични умове не са свикнали да търсят ( : ?
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.