05 август 2020
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

„Психология на здравето“ - една от най-новите програми на Философския факултет

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 25 юни 2016 в 16:47 26740
Снимка: www.uni-sofia.bg

От началото на учебната 2016/2017 година Философският факултет и специалност „Психология“ предоставят още една възможност за обучение в магистърска степен.

Програмата „Психология на здравето“ дава знания и умения в полето на една от най-бързо развиващите се научноизследователска и приложна област. Акцентът в тази сфера е върху психологическите, поведенческите, социално-икономическите и организационните предпоставки на здравното поведение.

В консултантската си практика здравните психолози използват теоретично и емпирично обосновани принципи за промяна на убежденията, поведението и социалните условия, свързани със здравето и болестта. Психология на здравето поддържа междудисциплинарни връзки с медицинските, хуманитарните, социалните и педагогическите научни области.

Срокът на обучение е три семестъра за студенти с бакалавърска степен от специалност „Психология“ и пет семестъра за студенти с бакалавърска степен по хуманитарна специалност, медицина, фармация, стоматология, здравни грижи и др.

Условията за прием са бакалавърска степен по „Психология“ или друга хуманитарна специалност и средният успех от семестриалните и държавни изпити или оценка от дипломна работа да е „добър“ или по-висок. Провежда се събеседване (интервю) с кандидатите.

Завършилите програмата получават квалификацията „магистър по психология на здравето“ и придобиват право на диагностична дейност и консултантска практика, свързана с превенцията на болестите, подобряване на здравето, повишаване на качеството на живот, управление и оптимизиране на социалната и здравна политика.

Дипломата дава възможност за кандидатстване и продължение на обучението по психология в образователна и научна степен „доктор“.


Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.