07 декември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Софийски фестивал на науката: Изкуствен интелект в огледалния свят

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 25 април 2018 в 00:00 32100

Остава малко до началото на поредния Софийски фестивал на науката.

Този празник на любознателните ще се проведе от 10 до 13 май 2018 г. (от четвъртък до неделя) в София Тех Парк, бул. Цариградско шосе 111, в сграда “Джон Атанасов”.

Представяме ви един от акцентите в програмата.

12 май 2018, събота, 20:30 до 21:30, зала Мтел Арена, вход с билети

Изкуствен интелект в огледалния свят

През следващите десетилетия изкуственият интелект ще предизвика обществени трансформации, които отдавна са предсказани от авторите на научна фантастика, но едва сега започват да изглеждат възможни. И макар изкуственият интелект все още да е далеч от възможностите на човешкия мозък, много машини и сега изпреварват хората, особено когато става въпрос за анализиране на големи количества данни.

Както при всички големи технологични революции, подобен напредък открива неочаквани възможности и предизвикателства, както и нуждата да се замислим за етичните въпроси, носенето на отговорност и запазването на многообразието. Човечеството ще трябва да има социално-технически подход към еволюцията на изкуствения интелект. А и не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед, както забелязва Алиса в огледалния свят!

Проф. Уенди Хол е сред светилата в уеб науката, призната по цял свят като един от първите и водещи изследователи в областта на мулти- и хипермедия технологиите. Ранните й идеи днес са ключови елементи от разширяването на интернет до семантична мрежа. В последните години Уенди Хол изследва как науката, търговията, обществото и политиката влияят върху еволюцията на интернет. Благодарение на водещата си роля в редица национални и международни организации, тя е разбила много “стъклени тавани”, активно използвайки позицията си, за да насърчава жените в науката и технологиите.

На английски език с превод на български.

Повечето от събитията са безплатни, а входът за останалите продължава да е на символичната цена от 5 лева. Резервирането на места за безплатните събития, както и закупуването на билети, вече става през една и съща онлайн система, достъпна от сайта на фестивала. Ако нямате възможност да направите онлайн плащане, можете да закупите билети от офиса на Британски съвет на ул. Кракра 7 в София или на място, от щанд Информация на фестивала.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.