Софийски фестивал на науката: Ръкописно криминале

НаукаOFFNews Последна промяна на 02 май 2018 в 00:00 4574 0

Кредит © Photo by João Silas on Unsplash

През месец май София отново ще се превърне в столица на науката. Осмото издание на Софийския фестивал на науката ще се проведе от 10 до 13 май в София Тех Парк, а програмата е по-голяма от всякога. През 2018 година фестивалът предлага над 100 събития с участието на над 80 вдъхновяващи учени от 17 държави.

Представяме ви един от акцентите в програмата.

12 май 2018, събота, 16:00 до 17:00, зала Мтел Арена, вход с билети

Ръкописно криминале

Какви тайни крие почеркът на даден човек и как специалистите могат да видят в него много повече, отколкото ни се струва възможно на пръв поглед?

Дoц. д-p Людмил Гeopгиeв, криминалист с над 30 години стаж в МВР, ще ни разкрие свойствата и графическите признаци на почерка.

От него ще научим също за влиянието, което оказват възрастовите и здравословните промени. И, разбира се, няма да пропуснем темата за подправянето на подписи и ръкописни документи с цел злоупотреба. Разберете какви са актуалните методики и техническите средства за идентификационно-криминалистично изследване на почерка в България.

Повечето от събитията са безплатни, а входът за останалите продължава да е на символичната цена от 5 лева. Резервирането на места за безплатните събития, както и закупуването на билети, вече става през една и съща онлайн система, достъпна от сайта на фестивала. Ако нямате възможност да направите онлайн плащане, можете да закупите билети от офиса на Британски съвет на ул. Кракра 7 в София или на място, от щанд Информация на фестивала.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !