В Маями изтеглят електрическите тротинетки от улиците заради урагана Дориан

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 02 септември 2019 в 09:32 4281 0

Кредит pixabay

Властите в Маями официално изискват всички електрически тротинетки да бъдат премахнати от улиците до петък, заради наближаващия ураган Дориан, който според CNN ще бъде "чудовищна буря" и вече достигна пета категория.

Ураганите от пета категория са масивни природни феномени и по-рано през седмицата щата Флорида бе поставен в състояние на бедствено положение.

"Ураганът ще удари Флорида и жителите трябва да са подготвени", съобщи Пийт Гейнър (Pete Gaynor) от Федералната агенция за управление при извънредни ситуации FEMA.

Мярката за премахване на тротинетките се налага, поради опасността 20-килограмовите тротинетки на компанията Lime да бъдат понесени във въздуха от урагана. Кен Ръсел (Ken Russell) от градската управа на Маями съобщи за потенциалното "троти-торнадо" в свой туит в четвъртък.

От Lime изпълняват предписанието и изтеглят тротинетките от големите градове във Флорида. Компанията притежава около 1 500 електрически тротинетки в тези градове. Друга компания за тротинетки Lyft съобщава, че също ще изтегли стотиците си тротинетки от улиците на Маями в посочения срок. 

Източник: Futurism - MIAMI REQUESTS E-SCOOTERS TO BE REMOVED TO AVOID “SCOOTERNADO”

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !