Важно съобщение за Младежката научна сесия „Физиката в живота и в света около нас“

Пенка Лазарова Последна промяна на 29 юли 2020 в 13:55 2756 0

В рамките на 48-та национална конференция по въпросите на обучението по физика на тема: „Ядрената физика и енергетика в образованието по физика“ 

Във връзка със ситуацията с коронавируса са променени сроковете за провеждането на Националната конференция на Съюза на физиците в България, както и за Младежката научна сесия.

Обявените нови дати за Младежката научна сесия „Физиката в живота и в света около нас“ са 2 – 4 октомври 2020 г., Физически факултет на СУ, Джеймс Баучер 5, София

Младежката научна сесия (без такса за участие) включва компютърни презентации, опитни постановки и интернет страници на теми по избор, вкл. в областта на ядрената физика и нейните приложения – особено в енергетиката и медицината, и осигуряване на безопасността и сигурността им. Също така може да се представи дейността на български учени и постиженията им в областта на ядрената физика и нейните приложения.

В заявките за участие се включват: заглавие на избраната тема, имената на участниците и научния ръководител, клас, учебно заведение с адрес и пощенски код, както и електронна поща и телефон за контакт.

Заявките за участие се изпращат чрез регистрациона форма на адрес: [email protected] със Subject: младежка научна сесия

По време на Младежката научна сесия ще се представят отличените есета от Националния конкурс за ученици и студенти на тема „Бележити български физици“ и ще бъде обявен Националният фестивал „Наука на сцената“ – „От учители за учители“.

Крайният срок за изпращане на заявките за участие е 25.09.2020 г.

Училищата, от които има участници в Младежката научна сесия, както и отличени есета, ще получат безплатен абонамент за сп. „Светът на физиката“ за 2020 г.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !