200 км/ч под земята: Мъск показа как ще работи тунелът под Лос Анджелис (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 29 април 2017 в 13:03 8277 0

Илън Мъск, основател на SpaceX, Tesla и The Boring Company, разказа подробности за плановете си за пробиване тунели под земята по време на презентацията си в TED.

Неговата Boring Company публикува видео, което илюстрира възможната схема на транспортната система.

Замисълът е шофьорите да не преминават през тунела самостоятелно, а на специално създадена за тази цел платформа, която ще транспортира автомобила до желаната точка на нещо като монорелса.

Тази платформа ще взема колата от повърхността. 

Според Мъск платформата може да има скорост до 130 мили в час (200 км/ч). Разстоянието от Westwood до центъра на Лос Анджелис отнеме пет минути, разказва предприемачът.

Над новия проект работят и сътрудници на Tesla - те се занимават и с тунели. Мъск призна, че поради липса на време, проектът е напреднал само с 2-3%.

Мъск говори за началото на строителството на тунела на територията на централата на SpaceX през януари 2017 г.. The Boring Company пробива тестов участък на дълбочина 4.5 м, дължина 15 м и широчина девет метра. Целта на проекта е да се реши проблема на задръствания.

В навечерието на 27 април сътрудник на SpaceX публикува в Instagram снимка на предложената машина за прокопаване на тунели, която ще се използва от компанията за изграждане на тунела на Мъск.

За първи път чухме за The Boring Company през декември 2016 г., когато Илън Мъск обяви появата на компанията в своя Twitter: "Трафикът ме влудява, отивам да построя тунелопробивна машина и започвам да копая".

През февруари 2017 г., когато Мъск започна да копае тестов тунел в щаба на SpaceX и даде някои подробности за проекта. По-специално, когато стана известно, че концепцията предвижда изграждането до 30 нива тунели, в които ще се движат автомобили и високоскоростни влакове, включително Hyperloop. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !