09 декември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Мексиканското "извънземно" е обръсната мармозетка

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 06 ноември 2015 в 12:40 162712
Съдебномедицинска лаборатория във Великобритания взима 3 ДНК проби от "извънземното от Метепек" и потвърждава, че анализът на всичките 3 проби са от мармозетка.

Изнесената информация, че в Руския културно-информационен център, където от 6 до 8 ноември се провежда конференция, на която може да се види мумия на извънземно е само отчасти вярна. 

Темата на конференцията е „Неидентифицирани аерокосмически феномени. Извънземни цивилизации – за и против” .

Такава мумия на "извънземно" не е донесена в София. Кадрите, които видяхме по телевизиите, са от филм към доклада на уфо-журналиста Хайме Маусан (Jaime Maussan) от Мексико. 

Най-интересното е, че пришълецът на мексиканския уфолог още 2012 година е установено, че е измама и звездата на шоуто в София - Хайме Маусан сам се е разграничил от тази измама. Но явно специално за нас случаят е изваден от нафталина.

Ето каква е историята на извънземното на Хайме Маусан според сайта www.abovetopsecret.com.

Хайме Маусан (Jaime Maussan)

Историята на извънземното от Мексико

В Метепек, малък град в централната част на Мексико, пусто ранчо в тъмна нощ през май 2007 г. е посетено от странно създание. Фермерът Урсо Руиз в клапан за плъхове е открил живо малко извънземно същество. Четирима души, които са работили в ранчото включително собственикът твърдят, че са видели съществото живо в капана, но били толкова уплашени, че може да избяга и решили да го убият. Малко след като тази история станала публично достояние, собственикът на ранчото загинал в автомобилна катастрофа, която мнозина повярвали, че е причинена от извънземните за отмъщение. Съществото в крайна сметка било продадено на уфо-журналистът Jaime Maussan. И той от години се опита да накара света да повярва, че това е истинско извънземно.

Измамата

По-късно, през 2010 стана ясно, че Урсо Руиз признава за интернет форума www.abovetopsecret.com ..., че е измислил цялата история. Но по това време не имало възможност да се направи резервно копие на изповедта му, така че много хора все още вярват, че това е извънземно и дебатът продължава. Пет лаборатории от цял свят са се опитвали да идентифицират ДНК, но резултатите им все още са неубедителни. Благодарение на едно разследване по Канал 4, показано през 2012, сега има солидни научни доказателства, които да докажат измамата. В момента мумифицираното създанието е 3D картирано и снимано на ренген в Imperial College London. Експерти в топ съдебномедицинската лаборатория във Великобритания взимат ДНК проби, които Хайме Маусан е казал че са последната серия образци на ДНК, които той ще позволи да се вземат.

Пълен 3D модел, направен за проучването:

Първото е, че след произучаване на 3D модела професор Доналд Куик (Donald Quicke) идентифицира създанието по зъбите му като една маймуна, но не от Америка, а от Африка или Азия.

След проучаване на ренгеновите снимки професор Доналд Куик отново потвърждава заради позицията на една дупка в основата на черепа, че това е маймуна.

Тогава по време на разпит с детектор на лъжата Урсо Руиз признава какво всъщност е направил. Руиз разказва, че когато е бил на работа в една зоологическа градина му изпратили маймуна за препариране. Той споделя, чему се сторила интересна и я поставил в капан в ранчото, където работил и когато собственикът се появил му казал, че я е видял жива. Собственикът направил куп снимки и започнал да звъни на много хора, включително и на Хайме Маусан, казвайки му, че е уловил живо извънземно в ранчото си.

Урсо Руиз съобщи също, че съществото е всъщност вид мармозетка.

Накрая съдебномедицинска лаборатория във Великобритания взима 3 ДНК проби и потвърждава, че анализът на всичките 3 проби са от мармозетка.

Хайме Маусан настоява, че няма нищо общо със създаването на измамата.

Събитието е в рамките на единадесетата научна конференция „Космос, екология, сигурност”, организирана от Института за космически изследвания и технологии към БАН.


ff 06.11 2015 в 18:07 2
+ 0
- 2
Жалко, че само вдигнаха шум с тази мумия. Крайно време е правителствата на големите държави да разкажат всичко, което знаят.
m1n6 cr1m3 06.11 2015 в 14:59 1
+ 12
- 0
Може да е извънземна маймуна! Какво пречи? :D
 
Още от : Новини
Обучение без нервни клетки
08 декември 2022 в 00:01
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.