Ексклузивно Астронавтът Майкъл Лопес-Алегрия с лекция във Физическия факултет

24 май: Кампания „Написаното остава. Пиши правилно!

НаукаOFFNews Последна промяна на 24 май 2017 в 06:06 3649 0

По случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките ви кани да се присъедините към кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“.

За трета поредна година на три места в центъра на София от 10 до 14 часа на 24 май можете да направите кратка диктовка, за да проверите знанията си по български правопис и пунктуация и за да засвидетелствате почитта си към българската просвета и култура, към българските учители, учени и университетски преподаватели, просветители и дейци на културата.

Местата са:
– срещу Софийския университет „Св. Климент Охридски“ пред парка „Княжевска градина“;
– на изхода на метростанция „Сердика“ на площад „Света Неделя“;
– на югоизточния ъгъл на кръстовището между булевард „Тодор Александров“ и булевард „Христо Ботев“.

Млади учени от Института за български език ще помагат със съвети и ще поясняват най-често допусканите грешки. Всички участници ще получат стикери с надпис „Написаното остава. Пиши правилно!“. Открийте грешките навсякъде около себе си – в интернет, в надписи на витрини и магазини, в книги и списания, и ги споделете с нас на страницата на Института за български език „Езикови справки“!

Кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“ на Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките цели да привлече вниманието на учениците и родителите, законодателите, медиите, експертите – учители, изследователи, университетски преподаватели, институциите, свързани с образованието, към огромното значение на образованието и науката (и на грамотността като тяхна предпоставка) за развитието на обществото

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !