Акцентите по National Geographic през септември

National Geographic Последна промяна на 28 август 2023 в 00:01 2513 1

Кредит National Geographic for Disney

През месец септември в ефира на National Geographic ни очакват интригуващи премиерни акценти, както следва:

  • ДА ПОСТРОИШ НЕВЪЗМОЖНОТО С ДАНИЕЛ АШВИЛ
  • ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА: ТАЙНИ ОТВИСОКО
  • НЕВЕРОЯТНИ СУПЕРКОЛИ, сезон 2
  • ПРИЗРАЧНИТЕ КОРАБИ НА ГОЛЕМИТЕ ЕЗЕРА: ИЗГУБЕНИ ПОД ВЪЛНИТЕ
  • 11 СЕПТЕМВРИ: КЪДЕ БЯХТЕ ВИЕ? НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ
  • НИКОГА НЕ КАЗВАЙ НИКОГА С ДЖЕФ ДЖЕНКИНС

Кредит: National Geographic for Disney

Да построиш невъзможното с Даниел Ашвил (6 еп. по 60 мин)
Премиера: 15 септември 2023 г. от 21:00 ч.
Излъчване: Всеки петък от 21:00 ч.

 Кредит: National Geographic for Disney

Даниел Ашвил пътува по света, присъединявайки се към екипи, които създават някои от най-удивителните структури в света: тунели, мостове, небостъргачи, транспортни средства във въздуха и по море, като издигат упоритата работа, науката, технологиите и човешката изобретателност до нови висоти.

Втората световна война: Тайни отвисоко (6 еп. по 60 мин)
Премиера: 19 септември 2023 г. от 21:00 ч.
Излъчване: Всеки вторник от 21:00 ч.

 Кредит: National Geographic for Disney

Докато се носим над прословутите места на сраженията при десанта в Нормандия и Дюнкерк, скрити нацистки бункери и изгубени бойни кораби и потънали отломки, тази нова поредица разкрива тайните на Втората световна война по съвсем нов начин. Чрез уникална въздушна перспектива – с ексклузивен достъп до ключови места в сегашния момент и чрез съпоставянето им с исторически архивни снимки от въздуха – ще „полетим назад във времето“, за да научим повече за дръзки набези и смъртоносни битки по невиждан досега начин.

 

Невероятни суперколи, сезон 2 (6 еп. по 60 мин)

Премиера: 8 септември 2023 г. от 22:00 ч.
Излъчване: Всеки петък от 22:00 ч.

 Кредит: Cry Havoc Productions, Inc

 Екологичното законодателство и новите технологии пренаписват правилата за производство на високоскоростни автомобили. За да оцелеят, най-емблематичните марки трябва да обединят дизайна и науката в стремежа си да отговорят на промените, като създават първата вълна от подобни „зелени“ суперколи.

 

Призрачните кораби на Големите езера: Изгубени под вълните (60 мин)
Премиера: 2 септември 2023 г., събота, от 22:00 ч.

 Кредит: National Geographic for Disney

Бурните Големи езера са пълни с потънали кораби, погълнати от дълбините и времето. В тази актуална продукция новата наука разкрива някои от вълнуващите открития на кораби от Големите езера през последното десетилетие и дава възможност за проучване и възстановяване на наскоро открити потънали плавателни съдове, включително мистериозна група кораби, изчезнали през 1914 г.

 

11 септември: Къде бяхте вие? Никога не забравяйте (60 мин)
Премиера: 10 септември 2023 г., неделя, от 22:00 ч.

 

„11 септември: Къде бяхте вие? Никога не забравяйте” разказва историята на онзи смразяващ вторник през 2001 г. чрез разкази на оцелели от първо лице. След излъчването на оригиналното предаване беше открит мемориалът на 11 септември и бяха убити двамата ръководители на атаката – Бин Ладен и Айман ал Зауахири. Тези важни промени в историята на 11 септември ще ни насочат към изследване на това какво е съумяло да излекува времето и какво остава непростимо.  Ще навлезем по-дълбоко в живота на хората от предаването чрез нови интервюта: Дейвид Хендшу, фотограф, който се оказа в центъра на една от най-емблематичните снимки от онзи ден, търси третия герой, спасил живота му. Глен Клайн, пенсиониран детектив от нюйоркската полиция, най-накрая изпълнява мечтата си за мемориална стена за службите за първа помощ от 11 септември в чест на онези, които са загубили живота си, помагайки на другите. А Хедър „Лъки“ Пени, която преживява две мисии в Ирак, сега е мотивационен лектор, който помага на жените ветерани, като използва натрупания опит и мъдрост.

Никога не казвай никога с Джеф Дженкинс (8 еп. по 60 мин)
Премиера: 1 септември 2023 г. от 12:00 ч.
Излъчване: Всеки петък от 12:00 ч.

 Кредит: National Geographic for Disney

Като се ръководи от философията си, че „животът наистина започва там, където свършва зоната на комфорт“, журналистът Джеф Дженкинс търси дестинации и приключения по света, които биха изплашили повечето пътешественици. По пътя си той поема физически предизвикателства и преживява нестандартни културни сблъсъци по целия свят в срещи с местните хора, по-големи от живота. И всичко това, за да сподели всяко шеметно приключение със своите последователи.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1

09.09 2023 в 03:46

gdfgddfg