Факултетът за френско обучение по електроинженерство установи партньорство с PROXIAD

Катя Димитрова Последна промяна на 04 юли 2016 в 08:00 2103 0

Кредит http://www.tu-sofia.bg

Факултетът за френско обучение на Техническия университет – София и българският клон на международната компания PROXIAD установиха дългосрочни партньорски взаимоотношения. Целта на сътрудничеството е да се подпомага и развива качественото инженерно образование, предоставяно от факултета, съобразено с най-новите информационни и комуникационни технологии.

При подписването на договора за партньорство ректорът на Техническия университет проф. д-р Георги Михов изказа своето задоволство от това, че водеща ИТ компания като PROXIAD влага усилия при подготовката на младите инженери и се надява този пример за сътрудничество между ТУ-София и високотехнологичния бизнес да бъде заразителен, както за други работодатели, така и за студентите.

Изпълнителният директор на компанията България Александър Йовчев заяви, че сътрудничеството с Френския факултет на Техническия университет е правилният път за стимулирането на младите хора, амбицирани да докажат себе си чрез своите знания и умения.

„Имаме дългосрочно партньорство с Френския факултет на Техническия университет-София. От години техни възпитаници стават наши сътрудници и сме изключително доволни от качеството на подготовка на младите ни колеги. Именно това ни насочи към задълбочаване на партньорството с Френския факултет на Технически университет-София“, сподели още Йовчев.

От своя страна деканът на Френския факултет проф. д.ик.н. Кирил Ангелов изказа своето удовлетворение от факта, че гоялма ИТ компания в международен мащаб става дългосрочен партньор на факултета. „Това показва, че нашите студенти и възпитаници имат в своя подкрепа световни работодатели, които са готови да споделят своите възможности и по време на обучителния процес. За нас това е поредното признание, че отговаряме на изискванията на големите компании при подготовката на качествени инженери“, допълни още проф. Ангелов.

В рамките на договореностите водещата франкофонска ИТ компания ще оборудва компютърна лаборатория на Френския факултет, ще предоставя стипендии при отлични резултати на студентите, а доказани имена от практиката ще водят специализирана дисциплина в рамките на учебния процес.

По този начин ще се осигури възможност обучението на студентите да бъде тясно обвързано с изискванията на ИТ бизнеса. Чрез договора за партньорство и ръководството на Френския факултет, и ПРОКСИАД – България се стремят да мотивират младите хора да постигат по-добри резултати и да видят реалната полза от техните знания още на етапа на своето обучение.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !