Имат ли място роботите в училището на бъдещето?

БАН Последна промяна на 11 юни 2019 в 12:23 2626 0

Кредит: Институт по роботика на БАН

За мястото на роботите в училището на бъдещето ще говорят учените от Института по роботика. На 11 юни (вторник) от 14.00 часа в заседателната зала на ИР – БАН (ул. „Акад. Георги Бончев“, бл. 1, ет. 3) те ще представят киберфизични системи в образованието и обучението на деца със специфични потребности с участието на роботите Роби и Роберта. Проф. Роман Захариев ще разкаже за проекта CybSPEED и основните линии на развитие на мехатронните структури, хуманоидните роботи и сервизната роботика.

Темата за включване на киберфизични системи в образованието е изключително важна, защото се отнася до училището на бъдещето. Чрез внедряване на най-новите технологични, компютърни и роботизирани системи в училищата целта на обучението ще стане по-постижима – да се осигури индивидуален стил на обучение на всеки ученик според неговите потребности и способности.

В ход са редица проучвания в рамките на проект CybSPEED, финансиран от програмата Мария Склодовска Кюри на Хоризонт 2020 за начина, по който хората възприемат уроците, преподавани с помощта на роботи и как роботите помагат да се привлече вниманието и поддържа неговия фокус по време на урока.

Представянето на сервизните роботи и техните възможности при обучението в различни умения на хора със специални потребности в рамките на проекта CybSPEED се организира по повод 150-годишнината на БАН.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !