Изложение „Нека заедно създаваме технологии“ в Музейко

Изложението „Нека заедно създаваме технологии“, част от проекта SocKETs, можете да видите в Музейко между 15 март и 30 май

Ия Петкова Последна промяна на 20 април 2023 в 07:25 1934 0

Дървото на Музейко

Кредит Музейко

Дървото на Музейко

На 15 март в Музейко беше открито изложениe , посветено на новите технологии и ключовите иновации, в нашето ежедневие. Изложението „Нека заедно създаваме технологии“, като част от проекта SocKETs - Societal Engagement with Key Enabling Technologies се организира от Център за изследване и анализ в партньорство с Eвропейската мрежа от научни центрове и музеи – ECSITE и с домакинството на Музейко.

Проектът SocКЕТs има амбицията да стимулира сътрудничеството между индустрията и гражданите в процеса на разработването и прилагането на т.н. ключови технологии , като бъдат съобразени приоритетите, очакванията и опасенията на обществото.

Координатор на проекта SocKETs e Фондация „Датски технологичен съвет", а участници са Датски технологичен институт, Фондация Tecnalia, Испания; Athena Институт – VU, Амстердам; Италианска асоциация за индустриални изследвания, Центъра за изследване и анаизи и др.

Проф. д-р Албена Вуцова, ръководител на проекта от българска страна, представи насоки за ангажиране на гражданското общество в процеса на разаботване на иновации. В дискусията взеха участие представители на бизнеса, академичните среди и млади предприемачи.

Специален фокус в изложението е поставен върху електронното здравеопазване; как то би променило отношението на българското общество към здравните услуги и свързаните с тях технологии. Всички дискусионни сфери в изложението са поднесени информативно с възможност за радлични форми на участие: визуални инструмент за съвместна работа, QR код за визуални инструкции, идентификационни материали за посетителите и игри.

Изложението може да се види от 15 март до 30 май 2023 г. в сградата на Музейко – Общински културен институт - Научно-образователен детски център в София от вторник-петък от 14:00 до 18:00 ч. с покана, осигуряваща достъп само до изложението.

Поканата може да бъде изтеглена от уебсайта на ЦИА на адрес: http://cra-bg.org/bg/sockets, заявена предварително на имейл адрес: [email protected]

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !