Първа работна среща по проекта Big Picnic се проведе в Солун

На срещата присъстваха представители от 19 университети, институти и ботанически градини

Катя Димитрова Последна промяна на 05 юли 2016 в 08:00 1195 0

Кредит www.uni-sofia.bg

В края на месец юни се състоя първата работна среща по проект Big Picnic. Домакин бе Балканската ботаническа градина на Крусия, ситуирана близо до град Солун, Гърция.

Проектът ще работи с обществеността в Европа и Уганда с цел разработване на петнадесет пътуващи изложби - символично пакетирани кошница за пикник. Тези изложби ще предлагат информация, дейности и мероприятия с възможности за участие, за да се разясни смисъла на понятието „продоволствена сигурност” и да се поощрят хората да говорят.

Това ще предостави отличен пример как организациите могат да дадат на обществото глас чрез съвместно творческо сътрудничество.

Общностите също ще вземат участие в около 90 научни кафета - специални събития, предназначени да вдъхновяват дебат и да улавят общественото мнение. Като цяло, през взаимодействията очи в очи, проектът се очаква да достигне до 8 000 души.

Технологията, предизвикателствата за вкъщи и социалните медии ще се разширят аудиторията на Big Picnic до 300 000 души. Събраната информация ще бъде докладвана и обратно към политиците и учените, за да се насърчават научни изследвания и иновации.

На срещата бяха обсъдени конкретни стъпки за реализация на проекта в различните страни-участници, договорени бяха сроковете на изпълнение на отделните дейности, разработена бе стратегия за привличане на заинтересовани партньори.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !