Подкрепете българския отбор за Международния турнир на младите естествоизпитатели 2018

НаукаOFFNews Последна промяна на 23 февруари 2018 в 10:19 4356 1

Почитатели на науката, можете да подкрепите участието на българския отбор в Международния турнир на младите естествоизпитатели IYNT 2018 като оставите своята лепта на платформата YouCaring

Турнирът ще бъде проведен през месец юли в гр. Тбилиси, Грузия. Нужни са още около 6 000лв, които са бъдат покрити пътните разходи на учениците и техните ръководители, а също и таксата им за правоучастие.

Членовете на отбора са български ученици, които сред най-добрите по физика, химия и биология в страната и учат в престижни гимназии.

За разлика от стандартните олимпиади по природни науки, в този турнир учениците не решават задачи, а представят своите решения на изследователски задачи, върху които са работили през с течение на месеци. За успешното участие в турнира, учениците ни трябва да умеят да извършват научни експерименти самостоятелно и да анализират резултатите от тях. Освен това те трябва да имат умения за водене на научна дискусия и защитаване на решенията си. Това са умения, които са от полза на всеки един млад учен. Именно за това, няма бъдем изненадани, ако тези деца един ден са сред най-успешните учени!

До момента страната ни е участвала няколко пъти в Международния турнир на младите естествоизпитатели и нашите възпитаници са завоювали два бронзови медала (в т.ч. и през 2017г.) и едно първо място. През тази година отборът ни има шансове за отлично класиране, защото повечето ни състезатели са били на този турнир и през миналата година.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!