Ratio отново събира всички гладни за наука с филм и дискусия за връзката между храната и здравето

На 29 януари ще се проведе втората прожекцията на документалния филм Food Evolution, а специалисти ще говорят за това как влияе храната на тялото ни

Ratio Последна промяна на 23 януари 2019 в 00:00 2289 0

Темата за храната е пълна с любопитни факти и противоречия. Например, според последни проучвания шоколадът може да ви помогне да отслабнете, полезен е за мозъка и ви прави щастливи. От друга страна, съвсем скоро какаото, което отглеждаме, няма да е достатъчно, за да отговори на огромното търсене и светът ще се сблъска с недостиг на шоколад.

Темата за храната ще бъде във фокуса на събитието Ratio представа: Food Evolution на 29 януари. Събитието се провежда за втори път и търси отговорите на въпроси, свързани с качеството на храната, която ядем, влиянието ѝ върху човешкия организъм, генно-модифицираните продукти и възможностите за осигуряване на хранителни ресурси за нарастващото население на Земята. Специалисти ще се качат на сцената на клуб „City Stage“, за да отворят дискусия по темата преди и след прожекцията на документалния филм Food Evolution.

Филмът, режисиран от Скот Хамилтън Кенеди, изследва противоречията около  генно-модифицираните храни на фона на поляризирания и емоционален дебат по темата. Лентата ни води от насажденията на папая в Хавай през банановите ферми в Уганда до царевичните полета в Айова, за да ни покаже гледни точки и научни факти по една от най-горещите теми на нашето време. Зрителят може да види интервюта с фермери, които са спечелили от генно-модифицираните продукти. Филмът заема про-научна позиция, акцентирайки върху положителната роля на проучвания, факти и доказателства при взимането на решения относно това, което отглеждаме и ядем. Засегнати са и теми като безопасност на храните, науката зад производството на храни, използването на пестициди, устойчивост на околната среда и други.

Food Evolution е добре приет както от научните среди, така и от широката публика, тъй като успява да разруши митове за храната със силата на научната аргументация. Това ще се опитат да направят лекторите по време на дискусията преди прожекцията. Участници в дискусията ще бъдат д-р Никола Кереков, биолог и имунолог, Никола Томов, съосновател на обществото за научно-обоснован фитнес aesthetic by science, и Кирил Русев, журналист.

Ratio представа: Food Evolution ще се проведе на 29 януари от 20:00 часа в клуб „City Stage“. Събитието се организира от организацията за популярна наука Ratio. Билетите са в продажба, а местата са ограничени. Можете да научите повече за пълната програма на сайта на Ratiо.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !