Софийски фестивал на науката: 100 години състезание с грипа

НаукаOFFNews Последна промяна на 04 май 2018 в 11:34 6416 0

© Wikimedia Commons

Остават по-малко от седмица до началото на поредния Софийски фестивал на науката.

Този празник на любознателните ще се проведе от 10 до 13 май 2018 г. (от четвъртък до неделя) в София Тех Парк, бул. Цариградско шосе 111, в сграда “Джон Атанасов”.

Представяме ви един от акцентите в програмата.

13 май 2018, неделя, 15:30 до 16:30, зала Мтел Арена, вход с билети

100 години състезание с грипа

Грипът може да убива, и то много бързо, покосявайки десетки милиони. Точно това е направил преди 100 години, когато една трета от световното население се разболява от грип, а 50 милиона умират. Според някои изчисления починалите всъщност са били почти 100 млн. души.

От Испания ли идва световното бедствие? Това дело на “супервирус” ли е? Възможна ли е грипната пандемия днес? Добре въоръжени ли сме за битката с грипа? На тези въпроси ще отговаря доц. д-р Любомира Николаева-Гломб, завеждащ Отдел “Вирусология” и ръководител на Референтната лаборатория по ентеровируси в Националния център по заразни и паразитни болести, а също и автор на множество научни публикации.

Повечето от събитията са безплатни, а входът за останалите продължава да е на символичната цена от 5 лева. Резервирането на места за безплатните събития, както и закупуването на билети, вече става през една и съща онлайн система, достъпна от сайта на фестивала. Ако нямате възможност да направите онлайн плащане, можете да закупите билети от офиса на Британски съвет на ул. Кракра 7 в София или на място, от щанд Информация на фестивала.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !