Стопанският факултет на СУ – победител в международното състезание за бизнес етика European Ethics Bowl

Ия Петкова Последна промяна на 22 декември 2023 в 00:00 5336 0

На 19 декември студентите от българския отбор, спечелил първо място на престижното международно състезание European Ethics Bowl, се срещнаха с г-н Теодор Радонов, Ръководител на представителството на Европейската инвестиционна банка в България.

Г-н Радонов поздрави студентите от Стопанския факултет за постигнатия успех и подчерта високата стойност на международна награда в областта на бизнес етиката.

„Изключително съм радостен от успеха на студентите и то в съзтезание, което извежда на преден план многото и сложни етични дилеми, пред които сме изправени днес. Способността за разпознаване и критично обсъждане на етичните въпроси е ключово умение на лидерите – както в политиката, така и в бизнеса. Горд съм да видя, че възпитаниците на Стопанския университет са отлично подготвени за утрешния ден, когато ще трябва да прилагат наученото на практика.“ – сподели г-н Радонов.

В периода 17-19 ноември 2023 г. в гр. Любляна се проведоха полуфиналите и финалът от четвъртото издание на престижното международно състезание за студенти European Ethics Bowl (Европейска купа за етика), с подкрепата на Института на Европейската Инвестициона Банка и домакин Университетът на Любляна. В надпреварата се включиха студенти от водещи университети във Франция, Германия, Словения, Чехия, Унгария, Естония, Португалия, Сърбия, България, както и и възпитаници на лятното училище на Европейската Инвестиционна Банка. България участва със свой отбор – студенти от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“: Мария Христова и Емилиян Андреев, второкурсници в бакалавърската програма „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“, както и Зиад Хюсеини, студент в магистърската програма „Международен финансов мениджмънт“, с ментори доц. д-р Ия Петкова и доц. д-р Иван Ангелов, зам.-декан на Стопанския факултет с ресор MBA програми и бизнес обучения.

„Международното състезание European Ethics Bowl поставя на дневен ред изключително важна тема за цялото ни общество. В продължение на три дни студенти от водещи европейски университети дискутираха различни идеи и аргументи в контекста на бизнес етиката, като участниците се  придържаха към най-високите етични норми и уважение към различните мнения и позиции. Отличното представяне на нашите студенти и завоюваното първо място са радост и удовлетворение за Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, като водеща образователна институция в областта на икономиката и управлението.“ – добави доц. д-р Иван Ангелов.

Още по темата

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !