122 г. след първата агенция за клипинг у нас стартира платформа с изкуствен интелект

Media Monitor Последна промяна на 06 декември 2017 в 14:48 39007 0

Кредит Media Monitor

Точно 122 години след възникването на първата агенция за медия клипинг в света1, в България стартира новата платформа на Media Monitor, високотехнологичен доставчик за моментна снимка на медийната репутация на фирми и организации, революционизираща българския секторен пазар.

Още следващата година, Меdia Monitor въвежда изкуствен интелект - семантични технологии, невронни мрежи и системи за машинно обучение, които позволяват извършването на сериозни и задълбочени анализи в реално време. Въведените технологии за определяне на отношение към публикацията, за разпознаване на наименовани обекти, както и за клъстериране на материалите по сходство, позволяват бързо да се идентифицират различните теми и демонстрираното отношение към тях, да се извлекат и анализират лидерите на мнение, които имат най-пряко положително или негативно отношение към съответните комуникационни послания и отразяване.

За кого е полезна платформата: Всяка компания, организация, институция, публична личност или политик, могат да проследяват в реално време кой какво е публикувал за организацията, марката, продукта или отделна публична личност, както и какво е разпределението по типове медии и кои са активните лидери на мнение в социалните мрежи по темата.

Автоматично обработваните от платформата информации средно седмично за България са над 500 000. Компанията покрива и Хърватия, където средно седмично обработва над 340 000 онлайн единици, в Сърбия над 270 000, а в Румъния 240 000.

В процес на технологична разработка, която се очаква да стартира в началото на 2018 е възможността потребителите да виждат онлайн тона на публикациите (положителен, неутрален, негативен) към всеки един материал в традиционните и социални медии в реално време. Нововъдението се базира на обучени машини и изкуствен интелект на партньорската компания Identrics.

За първи път се проследяват новини публикувани на корпоративните интернет страници на топ компаниите в България, като постепенно се добавят останалите лидери в региона. По този начин, дори ако съществена бизнес информация е споделена на корпоративната страница, но не е отразена в медиите, тя може да бъде проследена и анализирана.

Новата технологична платформа интегрира в себе си и възможността за алармиране при възникване на определени обстоятелства, зададени по ключови критерии. Още при появата на индикации за възможни негативни последствия – наричано напоследък digital body-guarding, платформата изпраща сигнал към потребителя.

1 През 1895 г. в Полша, разпространителят на вестници Romeike забелязал, че различни актьори, музиканти, изпълнители и писатели, често спирали при будката му и питали какви статии и ревюта са били публикувани за тях. Така се появила агенцията за медиа мониторинг и клипинг Romeike & Curtice, която днес е част от CISION. Българският партньор е компанията А Дейта Про, основен инвеститор в Media Monitor.

Media Monitor предоставя възможност в реално време да се проследяват онлайн и социалните медии в България. Компанията разполага с технологичен ресурс да следи репликираните новини от традицонните медии във Фейсбук, разговорите в групите, интернет форуми и блогове. Компанията революционизира българския пазар, предлагайки инструменти за търсене и филтриране, базирани на изцяло нов алгоритъм. Продуктът позволява всеки специалист в областта на комуникациите да създава низове от ключови думи, но и да ги променя според обстоятелствата, сегментирайки търсенето си според източника на информация, времето, отношението към темата.

Експертите по бизнес развитие, специалистите по продажби, бизнес анализаторите, хората, изготвящи проучвания, стратезите на политическите партии, разследващите лица в държавните органи и служби, журналистите в отделните медии - всички те могат значително да подобрят ефективността и ефикасността на работата си ако имат възможност да проверяват събития, лица, послания или коментари от едно място.

За Media Monitor

С над 10 годишен опит, Media Monitor е сред водещите агенции за клипинг и медиа мониторинг услуги, както и една от най-бързо развиващите се в България. Съчетаваме професионално отношение, съвременни технологии и гъвкав подход към специфичните нужди на всеки един клиент. На дневна база следим всички национални, регионални и периодични издания, 20+ електронни медии и 2000+ интернет източници. В това число – извършваме наблюдение и анализ на органичния разговор в блогове, форуми и социални медии. Подкрепяме нашите партньори – успешни личности и компании с консултации, денонощно известяване и експертна помощ при представяне на събраната информация.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !