8-годишната Радостина спечели първо място в фотоконкурс на National Geographic за деца

Наука ОFFNews Последна промяна на 29 януари 2016 в 11:14 5127 0

Кредит National Geographic Kids

Радостина Тодорова със своята снимка - първо място в категорията „Дръзки изследователи" във фотоконкурса на National Geographic за деца.

Първо място на Международния фотографски конкурс на National Geographic за деца за 2015 г. в категория "Дръзки изследователи" спечели осемгодишната Радостина Георгиева Тодорова от България. Снимката й е със заглавие: "И най-дългият тунел има край и светлина" и е направена на ждрелото на река Ерма.

Победителите са избрани сред 17 500 участници, деца от 6 до 14 години, от цял свят. Преди това всяка страна излъчи свои победители в 4-те категории на конкурса:  "Изключителни животни" (Amazing Animals); "Дръзки изследователи" (Dare To Explore); "Невероятно, но факт"(Weird But True); и "Ваканция сред природата" (Wild Vacation). 

На националния етап на конкурса в България бяха представени 1056 фотографии. Всички тези снимки на български, както и наградените и наградите, могат да се видят тук.  А от 5 февруари до 5 март в Сердика Център София ще има изложба с фотографии от националния етап в България.

Големият победител в международния етап печели екскурзия до седалището на Националното географско дружество във Вашингтон за 5 дни, както и талон на стойност 50 долара за покупка от магазина на National Geographic, както и парична награда в размер на 500 долара. Тази награда е за 13-годишната Сене Менсинк (Senne Mensink) от Холандия. А ето я нея и снимката, с която спечели голямата награда и приза в категория "Удивителни животни":

Победителите в останалите категории на Международния фотографски конкурс на National Geographic за деца за 2015 година са Тадг Вердиер, 11 г., Ирландия в категорията "Невероятно, но факт" и Хенри Даунинг, 10 г., САЩ – "Ваканция сред природата".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !