Apple пуска нов iMac до края на годината

Антония Петрова Последна промяна на 05 април 2017 в 16:45 12391 2

Apple разкри, че "напълно е преосмислила" своя Mac Pro, а също така и че планира до края на годината да пусне нова версия на персоналния компютър iMac. Компанията уточни, че до края на годината не се предвижда нова версия на Mac Pro.

Технологичният гигант направи необичайната стъпка да обяви предварително нови продукти по време на среща с журналисти в САЩ, на която нейн представител дори се извини на потребителите, че най-мощният й компютър не е обновяван от 2013 година.

Според блогъра на Apple Джон Грубър (John Gruber), присъствал на срещата с шефовете на Apple, между които софтуерният бос Крейг Федериги (Craig Federighi) и маркетинговият ръководител Фил Шилер (Phil Schiller), "страхотна" нова версия на iMac ще бъде пусната още тази година.

Шилер потвърждава, че в краткосрочен план Apple работи върху обновяване на iMac - компютърът, който все още се използва от мнозинството потребители на настолни компютри, включително мнозинството професионални потребители. "Имаме големи планове за iMac. Започваме да правим конфигурации на iMac специално като взимаме предвид професионалните потребители", коментира Шилер. 

Очаква се това да стане през септември, когато ще бъде представена новата версия на iPhone (който тази година навършва 10 години). 

Относно мощния Mac Pro Шилер коментира: "В процес сме на нещо, което наричаме "пълно преосмисляне на Mac Pro. В момента екип работи усилено върху това". По време на пускането си през 2013 г. Mac Pro беше най-голямият редизайн на най-мощната машина на Apple - малък черен цилиндър, устроен така, че да се охлажда докато произвежда минимум шум. Mac Pro може да бъде и част от работна станция чрез неговите шест порта Thunderbolt 2 за връзка с допълнителни монитори и други устройства.

Шилер добавя, че Apple "се извинява за разочарованието", което е причинила на потребителите на Mac Pro, искащи по-чести обновявания на компютъра, като добави, че се работи върху "нещо велико", което да бъде пуснато в бъдеще. Крейг Федериги от своя страна коментира, че компанията вероятно се е ограничила в начина на проектиране на Mac Pro - ограничение в това какво изобщо би могла да сътвори за замяна на устройството. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!