Автобусът, който се движи над колите, направи първия си тест драйв (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 03 август 2016 в 10:56 40155 2

Китайски инженери преди време показаха оригинално решение за преодоляване на проблема със задръстването по улиците в големите градове. Сега техният автобус Тransit Elevated Bus (TEB) е реалност и бе проверен в пътни условия в провинция Хъбей в Северен Китай.

Оригиналният автобус е дълъг 22 метра, 7.8 метра широк и 4.8 метра висок. Той може да превозва до 300 пътници над преминаващите или неподвижни в задръстване автомобили под него. Радикалната конструкция бе показана по време на технологично изложение в Китай по-рано тази година.

Тестът в град Кинуандао е с цел да се провери спирачната система, мощността и разхода на енергия, според tebtech, компанията, която произвежда автобуса, пише Daily Mail.

Автобусът вече привлече интереса на правителствата на Бразилия, Франция, Индия и Индонезия.

Идеята е пътниците да седят далече над останалите превозни средства на пътя, позволявайки на автомобили да минават отдолу.


Превозното средство се движи по фиксирани релси, вградени в пътя. Това означава, че е по-скоро хибрид между трамвай и автобус.

Инженерите се надяват този автобус да осигури повече пространството по пътищата, както и да доведе до по-малко задръствания, отколкото обикновените автобуси.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

03.08 2016 в 21:18

Чист трамвай си е, конструктивно. Ама широчък.