Автопилот на Tesla спаси живота на водача, докара го в болница (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 07 август 2016 в 15:02 27764 1

Автопилотът на електромобила Tesla е помогнал да се спаси живота на шофьора, като го закарва в болница, съобщава CNBC.

Миналият вторник 37-годишният адвокат Джошуа Нили (Joshua Neally) решил да се прибере от работа по-рано. Той седнал в електрическата си Tesla Model X и се отправил към дома си. Пътят от офиса до дома му бил само 45 минути. Карал по магистралата, която както винаги била задръстена. За да не се натоварва по пътя, той активирал функцията за автопилот. Вече е тествал функцията автопилот и е доволен от нея. Като адвокат, той е наясно с важността на информацията, посочена в указанията, и винаги е използвал автопилота, както се препоръчва от разработчиците - ръцете му винаги са били волана.

Този път обаче се случило нещо неочаквано. Изминавайки само няколко километра, Нили усетил остра болка в гърдите си. Толкова остра, че започнал да губи чувство за реалност.

Самият той по-късно раказва, че се е чувствал така, сякаш в гърдите му е забит метален шиш. Как е стигнал до болницата Нили не помни.

Лекарите установяват, че човекът е претърпял потенциално фатално запушване на кръвоносен съд в белите му дробове, известно като белодробна емболия. 

Лекарите смятат, че адвокатът е имал късмет да оцелеят в тази ситуация. Самият Нили също мисли така. Но не само защото е оцелял, а защото си е купил електромобил с автопилот. Според него дължи живота си и на автопилота, който му е помогнал без много проблеми да стигне до болницата, докато самият Нили е бил почти в безсъзнание. Докато се е гърчел от болка, системата изпраща колата до болницата, карайки по магистралата със скорост от 45 км в час. 

Ако Нили бе карал обикновен автомобил, след пристъпът колата му би се превърнала в смъртоносна опасност и за другите водачи на пътя, а сега инцидентът е минал незабелязано за всички, с изключение на водача. Колата продължила по пътя, сякаш нищо не се е случило.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12102

1

VitaminX

07.08 2016 в 19:01

След всичките истории за несработил автопилот, трябваше малко положителен PR