Големият бариерен риф вече е във виртуалния свят (видео)

Проектът е дело на британския естественик и телевизионен продуцент Дейвид Атънбъроу

Александър Александров Последна промяна на 07 декември 2015 в 01:10 7791 0

Кредит Музей по естествена история

Искате ли да се срещнете „лице в лице“ с уникалните обитатели на Големия бариерен риф? Е, вече можете да направите това без да напускате дома си – с новия филм във виртуалната реалност, посветен на това страхотно място.

VR (Virtual Reality) филмите напоследък стават все по-популярни, благодарение на появата на все повече шлемове за виртуална реалност, както и устройства за заснемане на такова съдържание. Facebook, Microsoft, Google, Samsung и Nokia са само част от компаниите, които имат интерес към този иновативен сегмент.

По всеобщо мнение обаче това, което ще доведе до реален тласък на VR пазара, е съдържанието. А каква по-добра възможност от партньорството между британския естественик и автор на научнопопулярни предавания Дейвид Атънбъроу и Музея по естествена история в страната, които са създали съвместен VR филм за Големия бариерен риф.

Продукцията предоставя 360 – градусова картина на коралите, рибите и хилядите други обитатели на този тихоокеански регион, включително и гигантски 120 – годишен комплекс от корали. Големият бариерен риф е най-големият коралов риф в света и е обект на множество изследвания както на биологичното му разнообразие, така и насочени към прогнозиране на бъдещите промени в климата на планетата.

Филмът може да бъде гледан с очилата за виртуална реалност Samsung Gear VR. Той беше представен в рамките на изложба в британския Музей по естествена история. Според мнозина, именно образователното и научнопопулярно съдържание може да се окаже сред първите двигатели за развитие на виртуалната реалност, поради големия потенциал на тази дахнология да обогатява впечатленията на учениците и да пресъздава пред тях картини от дивата природа, космическото пространство или исторически събития.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !