Християнска конзола за видео игри събира средства в Kickstarter

Наука ОFFNews Последна промяна на 20 юли 2016 в 11:30 24989 0

Компанията Wisdom Tree (Дървото на Мъдростта), разработваща религиозни видео игри, пусна в Kickstarter кампания за набиране на средства, за да изградят своя собствена християнска игрова конзола, съобщи Gizmodo.

За да започне масово производство, трябва да се съберат 16,5 хиляди долара. 

Устройството се нарича "Аrkade и е много подобно на контролера на конзолата NES (Nintendo Entertainment System). Wisdom Tree обяснява, че всички игри на компанията са осембитови и са излизали за тази конзола, но Gizmodo отбелязва, че приликата е "до степен, която не е препоръчителна законно".

За стартиране на християнската конзола ще е необходимо да се свържете с телевизор и интернет.

The Arkade ще се продава заедно с игри като "Библейски приключения" (Bible Adventures), "Библейски бюфет" (Bible Buffet), "Исус - битката при Ерихон" (Joshua — the Battle of Jericho), и "Царят на царете" (King of Kings). Брайън Менегъс (Bryan Menegus) от Gizmodo коментира: "Аз съм имал неудоволствието да играя King of Kings. Тя е бъгава като ада и е осеяна с бавно превъртащи се библейски любопитни факти и въпроси, чиято роля за играта е неясна".

Към момента на публикуването за Arkade в Kickstarter са събрани $7 214 от обявените за необходими $ 16 500.

Набожните ретро геймъри ще могат да си купят и всичките седем 8-битови игри с библейски сюжети, като Super Noah’s Ark 3D (Супер Ноев ковчег 3D) за $39.99 и Mr. Bloppy Saves the World (Мистър Блопи спасява света) за $34.99 чрез уеб магазина на компанията. 

Super Noah’s Ark 3D е единствената комерсиална игра в САЩ за SNES, която не получи лиценз от Nintendo - японската компания е отказала да я издаде по религиозни причини. Тя принадлежи към жанра "шутер от първо лице" FPS (first-person shooter), според изданието Gizmodo "силно префасонирана Wolfenstein 3D" в библейска опаковка, но без убийства.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !