Hyperloop събра големи пари и имена в един проект за транспорт на бъдещето (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 11 май 2016 в 09:44 5922 0

Кредит Hyperloop One

Hyperloop Technologies, компанията, която преследва мечтата на Илон Мъск за хипербърз транспорт, съобщи във вторник (рано сутрин днес 11 май българско време), че е направила 80 милиона долара инвестиции в партньорство с някои от най-известните световни инженерни фирми. 

Компанията, която се променя името си на Hyperloop One, в момента изгражда тестова отсечка за технологията до Лас Вегас. 

Hyperloop One също планира в сряда открита демонстрация на технологията на своята база за изпитания в Невада, съобщи SF Gate.

"Hyperloop One е в челните редици на прогреса за да реши един от най-належащите проблеми на планетата", заяви съоснователят и изпълнителен директор на компанията Шевън Пишевар (Shervin Pishevar) в прессъобщение. "Най-ярките умове се срещат в точното време, за да премахнат разстоянията и границите, които разделят икономики и култури."

Стартъпът се обединява с няколко инженерни и консултантски фирми - включително AECOM и Arup - за да се въплъти концепцията и се приложи на различни места по света, от Лонг Бийч и Лос Анджелис до Швейцария и Швеция. Пишевар е добре познат инвеститор в сферата на технологиите, чието портфолио включва Uber, Postmates и TaskRabbit.

Hyperloop е футуристична транспортна система, която превозва пътници в капсули, движещи се в тръби, в които има вакуум, при скорости от 800–1000 км/час. Собственикът на Tesla и SpaceX Илон Мъск предлага за първи път идеята за този революционен транспорт през 2013 г.

Hyperloop One вече показа схемата на предстоящия тест в Youtube.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !