Индия пусна смартфон за $ 15

Наука ОFFNews Последна промяна на 31 октомври 2015 в 11:08 10395 0

Кредит DataWind

DataWind работи за 15-доларов смартфон. Снимката е на таблет за $37.99 на DataWind.

В края на 2015 г. в Индия ще бъде пуснат смартфон за 15 долара, съобщи CNET, позовавайки се на The Economics Times.

Организатори на този проект са канадският производител на електроника DataWind и Индийския телеком оператор Reliance Communications. Технически подробности за устройството или снимки все още няма. Известно е, че операционната система ще бъде някаква собствена разработка на базата на Linux. Смартфонът ще работи само в 2G мрежи.

Купувачите на такова евтино устройство също така ще бъдат привлечени с допълнителни безплатни предложения - 12 месеца безплатен интернет. Целта на проекта е да се намали броят на обикновените мобилни телефони и да се заменят с по-евтини смартфони. През следващите две години се планира да изтеглят от пазара приблизително 50% от по-старите устройства, които на индийския пазар са 60-70%.

И по-рано DataWind и Reliance Communications са сътрудничили успешно, продавайки смартфони и таблети с Android. Например, най-евтиният апарат от линията на смартфоните,  PocketSurfer 2G4 се продава за около $ 30, а 7-инчовият таблет Aakash, струва $ 37,99. През последните шест месеца са успели да продадат около 400 000 от тези устройства, независимо от факта, че един от смартфоните Xiomi струва в Индия около $ 150.

Google има подобна програма за насърчаване на евтини смартфони в развиващите се страни, наречена Android One. Устройството с екран 5-инчов, 4-ядрен MediaTek, 1 GB оперативна памет и операционна система Android Lollipop 5.1 струва в няколко африкански държави $ 88. При това този смартфон ще получава всички обновления за Android от Google също така бързо както Nexus-устройствата.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !