Интернет-дронът на Facebook е паднал по време на първия си пробен полет

Дронът не е причинил щети на сгради и хора, но сериозно е повреден по време на инцидента.

Наука ОFFNews Последна промяна на 22 ноември 2016 в 16:03 4105 0

Aquila в полет. Източник: Facebook

Излязоха резултатите от разследването на Агенцията за безопасност на транспорта на САЩ по повод произшествието с огромния експериментален дрон на Facebook Inc., разработен, за да донесе интернет в отдалечените райони на света, съобщи Bloomberg.

Според американската Агенция за безопасност на транспорта дронът, който има размах на крилата, сравними с Боинг 737, се е сблъскал със "структурни проблеми" точно преди кацане. 

Никой не е наранен при инцидента по време на първия изпитателен полет на безпилотния самолета на 28 юни. 

Тогава компанията не даде никаква информация за неговото падане, а само бе съобщено на успешни тестове на дрона. Обаче заедно с това бе публикувана информация за "структурни проблеми" в интернет съобщението от 21 юли.

Това бележи последната спънка в плановете на Facebook да свърже безжично света, след експлозията на ракетата на SpaceX по-рано тази година, която унищожи един от неговите спътници и политическа съпротива срещу услугата в Индия.

Летящото крило Aquila е проектирано така, че да бъде задвижвано от слънчева енергия, за да може да остане във въздуха за дълги периоди от време. Компанията на социалната медия се стреми да повиши процента на хората по целия свят, които се свързват с интернет като изпревари наземните ограничения на инфраструктурата.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !