iPhone заработи след година и половина в езеро

Наука ОFFNews Последна промяна на 24 ноември 2016 в 10:43 7300 0

Кредит Daniel Kalgren

В американския щат Пенсилвания е намерен на дъното на езеро iPhone 4, престоял там година и половина, който след включване започнал да работи, съобщи BuzzFeed.

Майкъл Гунтрум, жител на Нокс, Пенсилвания, изпуснал в езерото своя айфон на 4 март 2015г. в дупка в леда, докато бил на риболов.


През септември 2016 водоемът е пресушен, а телефонът е намерен с помощта на метален детектор от Даниел Калгрен. От любопитство човекът решава да провери дали айфонът работи. Измива го и го изсушава. Два дни по-късно iPhone е включен.

Айфонът на Гунтрум - почистен и изсушен.

Когато Калгрен намира телефонния номер на собственика на възстановения айфон и се свързва с него, той дълго не може да повярва.

"Аз току-що бях говорил за това езеро. Беше зловещо", разказва Гунтрум. "Той ми изпрати снимка и попита:"Дали това ти изглежда познато?" и аз разпознах скрийнсейвъра".

Гунтрум планира да го занесе на сервиз и след това да го подари на майка си.

От Apple отбелязват, че това не е първият такъв случай с телефони на компанията. "Никога не престава да ни учудва, всички невероятни истории за оцеляване на айфони споделят нашите клиенти с нас".

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !