Ексклузивно Астронавтът Майкъл Лопес-Алегрия с лекция във Физическия факултет

Изкуствен интелект позволява на режисьорите да правят сюрреалистични филми (видео)

Ваня Милева Последна промяна на 03 юни 2024 в 00:00 2208 0

Кръстоска между жираф и фламинго

Кредит OpenAI

Кръстоска между жираф и фламинго

Американската изследователска организация за изкуствен интелект OpenAI предоставя на редица режисьори, продуцентски компании и творчески агенции ранен достъп до генератора на видео по текст Sora -  и "резултатите варират от удивителни до направо ужасяващи" по думите на Futurism.

Канадската мултимедийна продуцентска компания Shy Kids използва генеративния AI инструмент от следващо поколение, за да създаде причудлив кратък филм за "Air Head", човек, който има балон вместо глава.

Късометражният филм е впечатляващ пример за възможностите на технологията, показвайки удивителната способност на Sora да генерира сравнително правдоподобни и фотореалистични видеозаписи в отговор на текстови описания, наречени промптове.

"Колкото и страхотна да е Sora в генерирането на неща, които изглеждат реални, това, което ни вълнува, е способността й да прави неща, които са напълно сюрреалистични", коментира директорът на "Air Head" Уолтър Удман. "Нова ера на абстрактния експресионизъм."

Друг кратък филм, показан от OpenAI, подчертава как Sora може да се използва и за генериране на видеоклипове с ужасяващи резултати. Дигиталният художник Дон Алън III, започнал кариерата си в DreamWorks Animation, създаде клипове на гротескни животински хибриди за своя псевдодокументален филм, наречен "Отвъд нашата реалност".

”Beyond our reality” by Don Allen Stevenson III

Краткият 90-секунден клип показва кадри на странна кръстоска между жираф и фламинго, както и кит с ужасяващи пипала на октопод. Кадърът с размахващите криле прасета виждате горе.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !