Как изглежда управлението на мобилността на предприятието днес?

Enterprise mobility не е просто тенденция, а необходимост!

SoftOne Bulgaria Последна промяна на 19 ноември 2020 в 11:02 4177 0

Кредит SoftOne

За бизнеса ви е важно да следите технологичните разработки, както и най-новите тенденции, така че да можете да останете конкурентоспособни. Еnterprise Мobility (EM) не е просто модерна тенденция, това е новият начин на работа и начинът, по който светът ще продължи да работи в близко бъдеще. Така повишената мобилност не се изисква само в контекста на дигиталната трансформация, но и от служителите, ценители на гъвкавостта, която би им позволила да управляват по-ефективно личния си и работен график. Какви са многобройните предимства на ЕМ вижте по-долу:

Гъвкавост и производителност

Повишената гъвкавост на служителите ще окаже положително въздействие върху вашия бизнес като цяло. Вашите служители ще бъдат по-мотивирани, тъй като ще могат да работят, където поискат. Благодарение на инструментите, които EM им предоставя, те могат да получат незабавен достъп до цялата информация, която им е необходима било то по време на среща с клиент или когато не са пред компютър в офиса. Подобрената гъвкавост довежда до по-голямо удовлетворение и повишена производителност.

По-добра свързаност и повишена отзивчивост

Друго ключово предимство на ЕМ е, че служителите могат да поддържат връзка, независимо от местоположението им. Концепцията за мобилност вече е новата норма за начин на живот. И тъй като зависим от смартфоните си за ежедневните ни нужди, защо не подходим по същия начин и към нашата работа? Възможността за достъп от мобилния телефон например, не само премахва ограниченията на служителите до необходимите комуникации и данни, но им позволява да отговарят на клиентите незабавно, вместо да се налага да чакат, докато се върнат на работното си място. Eдин от най-добрите примери на българския пазар, който позволява на всички участници в процеса – от бизнес ръководители до всички служители, работещи по проекта, да имат достъп до нужната информация, където и да се намират, е продуктът Soft1 360 на SoftOne.

Подобрено сътрудничество

Благодарение на възможностите на ЕМ, служителите са способни да поддържат връзка както помежду си, така и със своите клиенти. Освен това те могат да достъпват до наличните данни и файлове, като по този начин осигуряват успешно сътрудничество. Като се има предвид, че списъкът на мобилните приложения се допълва и разширява непрекъснато, няма причина служителите да останат в офиса си, за да отговорят на имейл, да редактират предложение или да добавят информация към последния проект или презентация. Да бъдеш винаги свързан означава, че можеш да си сътрудничиш с другите навсякъде, по всяко време.

По-малко ненужни разходи

EM позволява на служителите да използват устройствата, които вече притежават. Така фирмите не трябва да поемат разходите за придобиване на устройства, а служителите спестяват ценно време от обучения.

Изглежда, че все по-голям брой предприятия откриват стойността на тенденцията за използване на собствено устройство за служебни нужди (BYOD). Показател за това е очаквания среден годишен темп на увеличение от 22%, който този пазар се очаква да има до 2023 г.

В резултат на търсенето както от ръководители, така и от служители, популярността на BYOD (и съответните системи за управление) ще продължи да нараства и тази година. В този контекст решенията на EM предлагат ефективни начини за управление на мобилни устройства, подобряване на безопасността и предлагане на контрол дори и извън корпоративната защитна стена.

Привличане на таланти

С предлагането на по-модерна и привлекателна работна среда, вашият бизнес може успешно да привлече и желания персонал. Универсалността на ЕМ ни позволява да останем свързани и в същото време да балансираме личния и професионалния си живот. Особено по-младите служители ще оценят гъвкавостта, която предлага тази перспектива.

И защо да спираме дотук?

Носимата технология като интелигентни часовници и очила става по-популярна от всякога. Носенето им в света на бизнеса се очаква да нарасне експоненциално през следващото десетилетие. Много от компаниите и служителите вече са видяли предимствата, които тези устройства предлагат, особено що се отнася до производителността и ефективността. С развитието на тези устройства се развива и отношението на бизнес света към EM и дигиталната трансформация като цяло.

За SoftOne Bulgaria: SoftOne Bulgaria е местният офис на SoftOne Technologies S.A., член на Olympia Group, лидер в разработването и предлагането на софтуерни продукти и услуги за бизнеса. Компанията оперира в Гърция, Кипър, България и Румъния и се радва на голям успех – клиентска база от над 40 000 компании, както и мрежа от над 500 специализирани партньори. Използвайки дългогодишния си опит, съвременни технологии и цялостно разбиране за пазара, SoftOne България разработва модерни продукти, облачни услуги и Enterprise Mobility решения и така помага на клиентите си да променят начина си на работа. За повече информация посетете https://www.softone.bg/ 

За Olympia Group: Olympia Group, основана от Панос Германос, представлява международна инвестиционна група със силно присъствие в 11 държави. Осемте компании в групата са лидери в различни бизнес направления, сред които са търговия на дребно, производство, телекомуникации, предоставяне на технологични продукти, бизнес и товарен софтуер www.groupolympia.com 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !