Как все повече бизнеси през последните години преминаха онлайн

Наука OFFNews Последна промяна на 19 март 2020 в 12:18 1895 0

Напоследък стана все по-актуално да не сме на публични места, да избягваме контактите с много хора и обществените места като молове, заведения и ресторанти. Тези мерки, както и спазването на висока лична хигиена, са препоръчителни за всички във връзка с епидемиологичната обстановка в страната.

Докато на всички нас се налага да спазваме определена самодисциплина на публични места, интернет, който през последните години се развиваше изключително динамично, днес избухва още повече. Все повече дейности започват да се извършват през мрежата, включително и такива като работа от вкъщи и дистанционно обучение при студенти и ученици. Наскоро дори станахме свидетели на първите театрални постановки, изиграни без публика и излъчвани онлайн през социалните мрежи.

Тази тенденция обаче не е от вчера. През последните години все повече области от икономиката и обществения живот преминават във виртуалното пространство. В тази статия ще представим някои примери за тази засилваща се тенденция.

Стрийминг на филми

Ако прекарвате свободното си време пред компютъра, то вероятно стриймингът на филми е едно от любимите ви занимания. Конкуренцията в тази област е голяма, но определено Нетфликс е една от най-популярните стрийминг платформи и у нас. Тя ъпдейтва заглавията си постоянно и в нея със сигурност ще намерите какво да гледате. Предпочитана е сред сънародниците ни, защото срещу скромен месечен абонамент, предоставя достъп до огромна библиотека от филми и сериали — от съвсем нови до класики на почти век.

Другата популярна стрийминг платформа сред българите - HBO - предлага нови и хитови филми и сериали, документални поредици и оригинални продукции. Тя, както и останалите подобни платформи, печели доволни потребители с това, че им дава възможност да гледат телевизия, когато и където преценят. Благодарение на интернет, телевизията отдавна вече не е сядане в точно определен час на дивана пред телевизора и гледане на множество нежелани реклами.

Бетинг

През последните години сайтовете за спортни залози също изживяха своя разцвет и това се дължи не само на бонусите, които потребителите им печелят, а и на новите възможности за залагане онлайн като ротативки с джакпоти, игри на карти и др. Добавянето на нови видове игри се харесва от играчите, най-вече заради това, че по този начин се чувстват обгрижвани от букмейкърите и желани клиенти.

Онлайн залагането само по себе си има множество предимства, най-главните от които са възможността да участваме в любимите си игри по всяко време и от всяко място. Казината в интернет от своя страна имат възможността да организират игри в реално време, да раздават бонуси за потребителите от смартфон или таблет, както и да организират безплатни завъртания за тях.

Плащания

Всеки ден всички ние пазаруваме стоки от първа необходимост - храна, билети за градския транспорт, лекарства и др., които заплащаме доста често кеш. Не са малко случаите, в които по-изгодно е да платим дължимото с дебитна или кредитна карта, или направо чрез някоя от набиращите популярност през последните години финтех платформи.

В наши дни например е значително по-евтино за частни лица или бизнеси да прехвърлят пари в международен план чрез TransferWise, отколкото чрез банков клон. Друг пример в тази посока са платформи като Square, Apple Pay и Braintree, които теглят пари от банковата сметка на потребителя автоматично, когато той приключи пазаруването си.

Пазаруване на храна

Когато купуваме хранителни продукти, все още големите вериги магазини са водещи, но в същото време с все по-бързи темпове се развива онлайн търговията с тях. Типичен пример за това е онлайн магазина eBag.bg, в който могат да се закупят над 15 хиляди хранителни стоки и продукти за дома.

Плюсовете при пазаруването на храна онлайн са многобройни. Едно от най-важните предимства е, че не се налага да се съобразявате с работно време на магазина, да губите ценно време в чакане по опашки или да пренасяте тежки чанти с продукти. Тъкмо напротив - можете да направите своята поръчка, докато си почивате в леглото, през обедната си почивка в офиса или докато се забавлявате с децата.

И това не е всичко - с онлайн пазаруването на храни можете спокойно да сравните цените, грамажите и състава им, без да се блъскате с другите купувачи или да ви притиска времето. По този начин можете да сведете неправилните избори и импулсивните покупки до минимум, което ще се отразя благоприятно на семейния ви бюджет.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !